CPHDOX: Dokumentarer om digital sikkerhed og usikkerhed

Dokumentarfilm festivallen CPH:DOX har i år en række spændende film på programmet, som beskæftiger sig med digital usikkerhed og sikkerhed. Her er en samlet liste. På www.digitaleunge.dk kan du samtidig finde korte informative artikler, links, film, undersøgelser og undervisningsmateriale om alt fra digital overvågning og big data til ytringsfrihed og sociale medier.  

Code Names

et forsøg på at slette grænserne mellem videnskab, journalistik og samtidskunst, arbejder amerikanske Trevors Paglen bevidst på at genfortolke verden omkring os - ikke mindst de dele, der holdes hemmeligt. I sine værker bruger han fotografiet til at afdække militær symbolik og statshemmeligheder, og i sit splinternye installationsværk 'Code Names' træder hemmelighederne helt tydeligt frem i form af navne og titler på ellers fortrolige miltære programmer, efterretningstjenester samt Pentagons 'Special Access Programs'.

Installationen kan helt eksklusivt opleves hver aften under CPH:DOX på Videomøllen - udendørsbiografen på Nørrebro. Læs mere om Videomøllen her: http://www.videomollen.dk/.

LÆS MERE HER: http://cphdox.dk/screening/code-names-installation

Follow the Cables
Henrik Moltke har i to år arbejdet på en radio-dokumentar til P1, om hvor internettet bor. Internettet er grundlæggende en masse kabler, der forbinder computere. Da Snowden stod frem, og verden erfarede at NSA har snabler nede i rørene, begyndte Moltke sammen med Informations graverhold og Laura Poitras at afdække det danske samarbejde med NSA. Og minsandten om NSA ikke - ud over at spionere mod COP-15 klimatopmødet - i dybeste hemmelighed og skjult bag koldkrigstidens lyttestationer, samarbejder med Danmark om at aflytte kablerne. Velkommen til en underjordisk verden af kabler, kodeord og computerspionage.
SE MERE OM FILMEN OG VISNINGER HER: http://cphdox.dk/screening/follow-cables-radiodokumentar-og-billedbeviser 

Drone
Brandon Bryant kunne sidde tolv timer i træk i en bunker uden vinduer og slå mennesker ihjel. Med et enkelt klik sendte han en drone af sted mod de sorte silhuetter på computerskærmen foran ham, sekundet efter var de dræbt. Som forhenværende drone-operatør har Brandon utallige drab på sin tyngede samvittighed, selvom han aldrig selv har sat fod på slagmarken. På videospilskonferencer bliver unge 'gamere' rekrutteret af nydelige mænd i uniformer, imens Pakistans børn skyder med slangebøsser mod dronerne i mangel af en fjende med et reelt ansigt. Og selvom dronerne skal mindske civile drab i jagten på militære mål, fortæller tallene en anden historie.
SE MERE OM FILMEN OG VISNINGER HER: http://cphdox.dk/screening/drone

Reality Check

Gruppen kalder sig 'Mind Control Victims' og arbejder dag og nat på at ikke at blive sporet af staten og CIA. De er overbeviste om, at deres tanker kan aflæses, og at de er forsøgskaniner hos militæret. Umiddelbart virker de måske en smule paranoide, men i kontekst med interne militærvideoer fra Pentagon drages man i tvivl. Strålekanoner, der usynligt kan påføre smerte og algoritmer, der aflæser irregulær opførsel bruges allerede. I flere mærkværdige møder introduceres vi til en verden af radarer og sensorer i en film, der for et øjeblik tager galskaben alvorligt. Hvis bare én af dem har ret, er vi på den.
SE TRAILER, MERE OM FILMEN OG VISNINGER HER: http://cphdox.dk/screening/reality-check Køb et rabatkort med adgang til 6 film for 425 kr. Brug billetterne selv eller del dem med vennerne! Rabatkort sælges i de enkelte biografer.
* Gælder kun ordinære filmforestillinger. Til forskellige events & koncerter vil der være varierende billetpriser

Er du studerende, er der penge at spare på CPH:DOX!
Vi giver 30% i studie- og seniorrabat til alle ordinære filmforestillinger før kl. 16.59. Du får altså billetter til dagsforestillinger for 60 kr. (normalpris: 85 kr.) - så længe du kan fremvise et gyldigt studie- eller pensionistkort, når du køber din billet i biografen.