Den mobile undervisning

Digitale medier og adgangen til internettet bliver mere og mere mobil, efterhånden som de mobile enheder dukker op i skolen.

Få inspiration til at udnytte dette i undervisningen. I dag er det ikke bare mobiltelefoner og bærbare computere, der kan gøre undervisningen mobil. Det kan også netbooks, tablet-computere, e-bøger og avancerede mobiltelefoner, der næsten fungerer som små computere. De mobile enheder giver på den måde adgang til informationer overalt, hvor vi bevæger os, samtidig med, at vi altid har værktøjer som kamera og lydoptager lige ved hånden. Det skaber nye muligheder og nye udfordringer. Her kommer nogle ideer til, hvordan du kan bruge dem sammen med børn og unge.

Mobilt orienteringsløb
Mobilen kan hjælpe med at finde vej - og mobilen kan lægge et ekstra lag af oplevelser på vores tur rundt i omgivelserne. Denne type oplevelser kaldes også augmented reality - forstærket virkelighed. Flere mobiler leveres med adgang til forskellige kort og gps, der fx kan bruges til at geocahce, men mobilen kan også bruges til at lave sms-orienteringsløb.

Avis med sms og mms
Avisredaktionen er blevet mobil. Det betyder blandt andet, at optageudstyret altid er lige ved hånden og at data lynhurtigt kan sendes hjem til redaktionen. Her kan aviser og reportager offentliggøres direkte på internettet, fx på en blog eller en webavis. Læs mere om den mobile avisredaktion her.