Det er vores net!: Unge udfordrer internetindustrien

Er der nok viden om, hvad det er vi siger ja til, når vi morer os på nettet? Er delingen af vores private informationer en pris som er værd at betale – og for hvad? Hvor går grænsen for overvågning i sikkerhedens navn, og hvor meget privatliv har børn og unge krav på? Alle disse spørgsmål tager Medierådets ungepanel under kærlig behandling til en debat med indflydelsesrige aktører på nettet.

Medierådets ungepanel, Medierødderne, har inviteret en række relevante spillere på internettet til at debattere udfordringer og muligheder for nutidige og fremtidige online universer. Listen af prominente paneldeltagere tæller, udover Medierødderne selv, Facebook, Ericsson, Microsoft, Creative Commons, Serious Games Interactive samt DR. Rammen for det hele hedder Internet Governance Forum og går ud på at debattere internettets fremtid. 

"Det er både væsentligt og nødvendigt at give plads til de unges stemme i debatten om internettets fremtid. Fordi de unge er blandt de hyppigste brugere af de digitale muligheder, og fordi det er dem, der skal forme morgendagens samfund. De digitale medier er ikke blot til leg – de er en vigtig element i den enkeltes hverdag, ligesom de både socialt, politisk og økonomisk er en afgørende samfundsmæssig resurse.  Derfor er det vigtigt at inddrage de unge i debatten allerede nu", udtaler Birgitte Holm Sørensen, professor og formand for Medierådet for Børn og Unge.

På paneldebatten vil de unge holde korte oplæg om emner som ophavsrettigheder, privatliv, sikkerhed og kvalitet på nettet. Disse emner vil blive debatteret på lige fod med de øvrige repræsentanter fra forskellige tjenester på nettet, ligesom der vil være mulighed for at tilhørerne kan stille spørgsmål til panelet.

Debatten indgår som en workshop på konferencen Dansk IGF der arrangeres af Videnskabsministeriet i samarbejde med bl.a. Medierådet for Børn og Unge. Arrangementet løber af stablen den 23. august og foregår på IT Universitet med besøg af blandt andet USA’s viceminister for Information og Kommunikation samt Danmarks Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen. Det nationale IGF er arrangeret i anledning af det verdensomspændende Internet Governance Forum (under FN), hvor tusindvis af deltagere årligt drøfter internettets muligheder og udfordringer.

Læs mere om det nationale IGF her: www.itst.dk/internettetsfremtid
Læs mere om det internationale IGF her: www.intgovforum.org

For yderligere information

Camilla Wøldike, Projektkoordinator, Medierådet for Børn og Unge, camillaw@dfi.dk, 3374 3607 / 3025 9554 eller besøg Medierådets hjemmeside: www.medieraadet.dk.

Om Medierådets ungepanel

Medierødderne er Medierådet for Børn og Unges ungdomspanel, som består af børn og unge i alderen 12 til 16 år, der gennem forskellige initiativer sætter spot på den gode brug af digitale medier og blander sig i debatten om internettets fremtid. Læs mere om Rødderne og deres aktiviteter på deres blog: www.medierod.wordpress.com