Digital trivsel i 9. klasse

Red Barnet præsenterer nye tal fra en stor undersøgelse af unges digitale trivsel, som er lavet i et samarbejde mellem Statens Institut for Folkesundhed og Red Barnet. Undersøgelsen bygger på svar fra 3.976 elever fra 9. klasse.

Unges digitale trivsel
Undersøgelsen viser at især pigerne føler sig bombarderet af ubehagelige henvendelser fra folk, som de ikke kender. Og selv om de fleste unge forstår, at der er farer ved internettet, er der en mindre del, som kommer rigtig galt af sted. Vi ved ikke, hvem der f.eks. lokker billeder ud af de unge piger, men i de tilfælde, et bekendtskab udvikler sig til en krænkelse under et fysisk møde, er der i langt de fleste tilfælde tale om jævnaldrende drenge, viser undersøgelsen.

Undersøgelsen viser også, at fortrolighed mellem børnene og deres forældre er et vigtigt redskab, når børn skal udvikle sig og afprøve livets udfordringer herunder også gå på opdagelse i den digitale verden. Jo dårligere relationen er til moderen, desto flere oplevelser med digital mobning og online krænkelser har den unge. De unge, som har svært ved at tale med deres forældre, kommer oftere galt af sted på nettet, hvilket endnu en gang understreger, at forældrene skal engagere sig i det liv, som deres børn lever online. Læs mere på Red Barnets hjemmeside.