Når børn og unge deler intime billeder på nettet

'Når børn og unge deler intime billeder på nettet' er et faghæfte, der understøtter lærere, SSP’er, pædagoger og andre fagpersoner, som arbejder med denne tematik.
 

Børn og unge er nysgerrige – det har de altid været. De eksperimenterer med kroppen og med nøgenhed – det har de altid gjort. Og det er helt naturligt. Udfordringen i dag er, at børn og unge tager billeder af deres eksperimenter og deler dem på nettet, og det gør de uden at forstå konsekvensen. 

Har du som voksen stået i en situation, hvor en elev eller dit eget barn har fået delt et intimt billede? Har du oplevet hvor voldsom en oplevelse og reaktion, det afføder hos den unge – og din egen følelse af afmagt, fordi du ikke aner, hvad du skal gøre? Nu er der hjælp at hente i dette hæfte, der giver viden og værktøjer til at håndtere følsomme situationer, hvor der er blevet delt intime billeder.


Udgiver:
Red Barnet, Det Kriminalpræventive Råd og SSP-Samrådet i samarbejde med Center for Digital Pædagogik og Medierådet for Børn og Unge 2016. Opdateret januar 2017.

Kontakt:
Lisbeth Brunebjerg Holmegaard, projektleder, lisbethh@slks.dk