Sikker Internet Dag

7. februar 2023

Sikker internet dag 2023

Sikker Internet Dag d. 7. februar 2023 handler i Danmark om algoritmer og deres betydning for unges trivsel og fællesskaber.

Medierådet for Børn og Unge og Center for Digital Pædagogik fejrer dagen ved at invitere en gruppe unge til seminar i København om, hvordan algoritmer i stigende grad er med til at forme den måde, vi ser på verden. Seminaret er det første af tre seminarer om algoritmers betydning for unges trivsel og fællesskaber. Medierådet for Børn og Unge og Center for Digital Pædagogik tager senere i 2023 på tur til Nord- og Sydjylland med seminaret for at involvere unge fra flere egne af landet. 

På baggrund af seminarerne vil Medierådet for Børn og Unge og Center for Digital Pædagogik formidle erfaringer og udsagn fra de unge deltagere om deres perspektiv på algoritmers betydning for hverdagslivet, trivslen og fællesskaber. Aktiviteter og produkter til seminarernes workshops vil blive publiceret til fri anvendelse efterfølgende.  

Sideløbende med seminarerne afholder Center for Digital Pædagogik chats med Det Digitale Ungepanel om algoritmers betydning for unges liv. Det Digitale Ungepanel er en skiftende gruppe af unge, der deltager anonymt i diskussionerne og på den måde involveres i arbejdet med temaet.