Er du lærer og vil vide mere om YouTube?

Foto af Arthur Krijgsman fra Pexels
Hvis du er lærer, kan du her bestille forældrefolderen om YouTube til eleverne i din klasse - og få inspiration til at få digital dannelse og YouTube ind i undervisningen.

’Taler du med dit barn om YouTube?’ er et forældremateriale. Du kan bestille den fysiske folder og hjælpe med, at folderen kommer med hjem i skoletasken. Bestil gerne folderen til hele din klasse på: medieraadsinfo@dfi.dk.

Kritisk blik på YouTube i undervisningen

Når film og fakta flyder sammen, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på genrer og udtryk. Meget indhold på sociale medier er iscenesat som film, især på YouTube. Læs mere om det i Filmcentralens Filmleksikon, der beskriver genrer og tendenser i videoer på nettet, eller undervisningsmaterialet ’Film og sociale medier – mellem virkelighed og virkemidler’, der handler om, hvordan man forholder sig kritisk til de typer af videoer, man kan møde på YouTube.

Find mere hjælp og viden til forældre

Medierådet har fokus på børns digitale liv og dannelse og har blandt andet udgivet ’Digital genial’ med aktiviteter til forældremødet og forældreguiden ’Der er så meget forældre ikke forstår’med gode råd til forældre om 7-12 åriges onlineliv. De kan ligeledes bestilles på: medieraadsinfo@dfi.dk.