Er du rigtig digitalt klog?

QUIZ. Hvad hedder den 7-årige youtuber, der vandt prisen som Årets Stjerneskud i 2016? Hvis du kan svare på det, har du faktisk fingeren på pulsen og er med på, hvad der er hot på nettet blandt danske børn lige nu.

Quiz_billede

I denne quiz ”Er du rigtig digitalt klog?” kan du få udfordret din paratviden om de sejeste slang-udtryk, de mest eftertragtede youtubere og hvilke sociale medier, der hitter i øjeblikket.

Tag quizzen

Medierådet har allieret sig med det knivskarpe kulturcrew fra Skolen på Grundtvigsvej på Frederiksberg, som har bidraget med deres online viden og interesser i udarbejdelsen af spørgsmålene til denne quiz, der lanceres i forbindelse med Sikker Internet Dag 2017. Kulturcrewet består af 14 elever fra 4. og 5. klasse.

Samarbejdspartnere:

kulturcrew-logo-png_til quiz

LOGO--Biblioteket-Frederiksberg--SORT_quiz

Der er så meget forældre ikke forstår … en guide

Quizzen er blevet til i forlængelse af guiden ”Der er så meget forældre ikke forstår …” fra 2015. Få større viden om de 7-12-åriges onlineliv og værktøjer til, hvordan du som forælder engagerer dig i dit barns digital hverdag i guiden.

Guiden blev udgivet i 2015 af Medierådet for Børn og Unge, Center for Digital Pædagogik og Red Barnet i samarbejde med Legetøjsbranchen LEG, LEGO Koncernen, Microsoft, Momio, MovieStarPlanet, Stofa/SE, TDC Group, Teleindustrien, Telenor, teleselskabet 3, og Telia.
Forældreguide_højre kolonne_rigtig farve