For biografejere

I biografer er det biograflederens ansvar at kontrollere, om reglerne overholdes og at billet/kontrollørpersonalet praktiserer reglerne. Aldersgrænserne skal være synlige ved bestilling og køb.

Vejledning om aldersgrænser
I Danmark skal alle film og trailere, der vises for børn og unge, vurderes og klassificeres af Medierådet efter følgende 4 alderskategorier:

  • Tilladt for alle.
  • Frarådes børn under 7 år.
  • Tilladt for børn fra 11 år.
  • Tilladt for børn fra 15 år.

Børn, der er fyldt 7 år, kan komme ind og se alle film, hvis de følges med en voksen, dvs. én der er fyldt 18 år.

Trailere
Alle trailere, der vises foran film, der er "Tilladt for alle", "Frarådes børn under 7 år" eller "Tilladt for børn fra 11 år", skal være vurderet af Medierådet.

Indtil en trailer er vurderet, har den aldersgrænsen "Tilladt for børn fra 15 år". Det betyder, at den kun må vises foran film, der har en 15 års aldersgrænse.

En trailer skal have samme eller lavere aldersgrænse end den film, den vises sammen med. Bemærk dog at en trailer, der "Frarådes børn under 7 år", kan vises foran en film, der er "Tilladt for alle".

Annoncering
Biografejere skal sikre at aldersgrænserne er synlige ved billetbestilling og billetkøb.

Film, der ikke er vurderet af Medierådet, skal annonceres som "Tilladt for børn over 15 år".

 

Alkohol
Er der klager over alkoholreklamer, henviser vi til forbrugerombudsmanden, der administrerer markedsføringsloven §§ 1 og 8. Dette er ikke omfattet af filmloven.

 

Tobak
Er der klager over tobaksreklamer, henviser vi ligeledes til forbrugerombudsmanden. Der er forbud mod at vise tobaksreklamer. Find reglerne her, jf. tobaksreklameloven, som også gælder for film.