Børn i biografen

Hvornår må børn komme alene i biografen. Hvor gamle skal de være første gang de er i biografen. Hvad er aldersgrænserne.

De fire aldersgrænser er:

  • Tilladt for alle
  • Frarådes børn under 7 år
  • Tilladt for børn fra11 år
  • Tilladt for børn fra 15 år

Børn, der kommer for tidligt i biografen
Medierådet anbefaler, at børn ikke ser film i biografen, før de er fyldt 4 år. I biografsalens mørke bliver børn under 4 år let overvældet og skræmt af filmens lys- og lydeffekter.

Børn, der kommer alene i biografen
Hvis børn er i biografen uden en voksen, må de først se en 11-års film fra den dag, de er fyldt 11 år, og først se 15-års film fra den dag, de er fyldt 15 år.

Børn, der følges med en voksen i biografen
Børn der er fyldt 7 år, kan komme ind og se alle film, hvis de er ifølge en forælder eller anden voksen (dvs. én der er fyldt 18 år)

Er børn ifølge en voksen i biografen, gælder nemlig ledsagerreglen.

LEDSAGERREGLEN
Filmloven: § 20. Stk. 3. Alle film må dog vises offentligt for børn, der er fyldt 7 år og er ledsaget af en af forældrene eller en anden voksen.

Vær dog opmærksom på at denne regel ikke gælder børn under 7 år.

Der er forskel på børns fortrolighed med filmmediet. At børn, der er fyldt 7 år, kan gå i biografen med en voksen og se alle film, betyder dog ikke, at det er en god ide, at de rent faktisk ser alle film. Børn kan let blive skræmte af films virkemidler og biografens mørke. For de yngste er der stor forskel på at sidde i kendte omgivelser og se film på fx tv, og så at se en film i biografen. Børn kan generelt tåle mere, når de ser film på tv med en lydstyrke, der kan reguleres.

Medierådets børnefaglige eksperter vurderer, om filmen kan virke skræmmende for børn på et givet alderstrin. Men det er børns voksne, der kender egne børn bedst og ved hvad de kan tåle at se.

Download "Det gode gys"