Prøvevurdering eller ikke-færdiggjorte film

Det er muligt at få en film eller trailer vurderet, inden den er færdigproduceret. Det er muligt at få op til to prøvevurderinger. Herefter skal den 3. version, der sendes ind, være den endelige version af filmen.

Det er også muligt at få en prøvevurdering på en færdig film, hvis distributøren ønsker at kende aldersmærkningen på en film, inden det besluttes, om filmen skal sendes ud på det danske marked. Vær opmærksom på, at filmen skal sendes ind igen til endelig vurdering, hvis der foretages ændringer på filmen.

Alle prøvevurderede film skal vurderes i deres endelige udgave, inden de har premiere.

Hvis prøven er den færdige version
Hvis distributøren ønsker at få omstødt en prøvevurdering til den endelige vurdering af en film, skal distributøren skriftligt erklære til Medierådet, at filmen er uændret på billed- og lydside siden prøvevurderingen. Medierådet omstøder herefter prøvevurderingen til en endelig vurdering, sender den endelige afgørelse til distributøren og udgiver den på Medierådets hjemmeside.

Pris
En prøvevurdering koster et gebyr på kr. 12,78 kr. pr. minut. Hvis en film er blevet prøvevurderet og senere skal vurderes igen, koster den endelige vurdering det halve, dvs. 6,39 kr. pr. minut.