FN’s Internet Governance Forum 2.-5. september

FN’s globale Internet Governance Forum (IGF’) afholdes i år den 2.-5. september i Istanbul.  Medierådet for Børn og Unge er tilstede med en session om “Privatliv og Innovation” i samarbejde med hollandske ECPN og IT Universitetet. 

Ved sessionen skal unge innovatører diskutere med industrien og øvrige grupper om privatlivets nye rammer i en digital alder. Har man lyst til at debattere med, kan man deltage via IGF’s hjemmeside.  Læs mere om workshoppen “privacy as innovation II” her. Sidste års session med lignende emne kan ses her

Verdenstopmødet om informationssamfundet (WSIS) udgjorde en række FN-sponsorerede konferencer om information, kommunikation og det generelle informationssamfund, der fandt sted i 2003 i Genève og i 2005 i Tunis. Som resultat heraf blev “Tunis Agendaen for Informationssamfundet” etableret. Dette var en konsensuserklæring, der blandt andet opfordrede til oprettelsen af et Internet Governance Forum samt en “multistakeholder” tilgang til reguleringen af internettet. På det årlige Internet Governance Forum, som afholdes hvert år forskellige steder i verden, diskuteres internettets regulering, udfordringer og udvikling. F.eks. er sociale medier, unge og privatliv et hyppigt emne på agendaen. I Danmark afholder Erhvervsministeriet i samarbejde med en række institutioner hvert år et nationalt Internet Governance Forum og der holdes også hvert år et europæisk forum Eurodig. Alle har mulighed for at deltage i de forskellige fora.

Alle kan deltage online som “remote participants”.