Forældreguide - mobiltelefon til de 9-12 årige

Danske børn er yngre og yngre, når de får deres første mobiltelefon. Derfor er der en stigende efterspørgsel blandt danske forældre efter vejledning om deres børns allerførste mobiltelefon. En ny guide skal nu hjælpe forældrene til at deres børn får en god start med mobiltelefonen eller smartphonen.
 

Danske børn får tidligt deres første mobiletelefon, og de er lynhurtige til at gøre brug af alle funktioner og taste sig rundt i de tilgængelige online universer. Men hvordan sikrer man sig som forælder, at telefonregningen ikke løber løbsk, og at børnenes aktiviteter i det digitale univers foregår trygt og sikkert?

Hvornår et barn skal have sin første mobil er et individuelt valg, men med den nye mobilguide får forældre nu et solidt grundlag for at træffe deres valg i forhold til køb af mobiltelefon og abonnement til deres børn uanset telefontype, mærke eller selskab. Guiden er blevet udviklet i et samarbejde mellem Medierådet for Børn og Unge, Teleindustrien og teleselskaberne 3, TDC, Telenor og Telia, som sammen har sikret, at de allervigtigste spørgsmål, man kan sidde med som forældre, er dækket ind i en let tilgængelig form.

I guiden lægges der op til, at beslutninger omkring mobilkøb- og brug baseres på en fælles dialog i familien mellem forældre og børn. Samtidig kan guiden også bruges på forældremøder på skolen til en snak om retningslinjer i skolen og om god opførsel med mobiltelefoner.


Udgiver:
Medierådet for Børn og Unge, Teleindustrien, TDC Group, Telenor, teleselskabet 3 og Telia 2013


NB: Guiden er udgivet i 2013, og den kan derfor indeholde informationer, som er forældet og links, der ikke længere duer.