Fremtidens online universer

Igen i år giver Medierådet ordet til de unge på det årlige nationale Internet Governance Forum (Dansk IGF 2011), hvor der stilles skarpt på krav og forventninger til fremtidens online universer.

En stor del af de sites, tjenester og programmer som børn og unge gør deres hverdag med, udformes og defineres af enten public service udbydere eller kommercielle virksomheder. Men hvad synes børn og unge egentlig om det der udbydes? Er kvaliteten af det der udbydes god, er sikkerheden i orden og værnes der godt nok om børnenes interesser, fællesskab og privatliv? Alt dette og mere til kan du få svar på den 23. august, hvor Medierødderne tager debatten op med repræsentanter fra bl.a Microsoft, DR, Serious Games Interactive, m.fl.

Debatten vil finde sted i forbindelse med Videnskabsministeriets nationale Internet Governance Forum (Dansk IGF), som afholdes efter samme model som det verdensomspændende IGF. Her drøfter tusindvis af deltagere årligt de muligheder og udfordringer, som internettet stiller os overfor. 

Unge rapporterer fra IGF 2010

Årets tema for Dansk IGF 2011 er 'Internettet som Ressource', hvor der i alt afholdes fire sessioner:
 
1. Den smarte verden 2020
2. Digital Borgerinddragelse anno 2011
3. Unge i debat om fremtidens online universer
4. Kan personlige problemer løses bedre eller nemmere via nettet?

Læs mere om konferencen og de forskellige workshops på IT- og Telestyrelsens hjemmeside.

Dansk IGF afholdes i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge, DI ITEK, Red Barnet, IT Universitetet, Dansk Internet Forum samt Center for Digital Pædagogik. Konferencen afholdes på IT Universitetet den 23. august 2011, kl. 12.00-16.30. Konferencen er gratis og åben for alle, men der er kun plads til 300 så skynd dig at tilmelde dig her.

Om Medierådets ungepanel: Medierødderne er Medierådet for Børn og Unges ungdomspanel, som består af børn og unge i alderen 12 til 16 år, der gennem forskellige initiativer sætter spot på den gode brug af digitale medier og blander sig i debatten om internettets fremtid. Læs mere om Røddernes aktiviteter på deres blog.