Hvem vurderer og hvordan?

Det er Medierådets vurderingsudvalg, der arbejder med at aldersvurdere film, trailers og serier før børn og unge.

Børn og unge oplever film anderledes end voksne. De bliver skræmt af forskellige ting. Medierådet hjælper til at finde vej blandt de mange filmtilbud, så børn ikke ser film, de kan blive skræmt af eller tage skade af.

Børn og voksne bliver skræmt af forskellige ting

Før en film vises for børn og unge i biografen eller sælges på DVD, bliver den sendt ind til Medierådets vurderingsudvalg, der arbejder med at aldersklassificere film, trailer og serier før børn og unge. Medlemmerne i vurderingsudvalget hedder børnesagkyndige og er beskikkede af Kulturministeren efter indstilling fra Medierådet. Mindst to af vurderingsudvalgets medlemmer er med i Medierådet. De børnesagkyndige ved en masse om, hvordan film påvirker børn, og de vurderer, hvor gammel man skal være, før man bør se filmen alene. De børnesagkyndige fra vurderingsudvalget ser altså film eller trailers og tildeler den en af de 4 kategorier:

 

  • Tilladt for alle
  • Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

  • Tilladt for børn over 11 år

  • Tilladt for børn over 15 år

 

De børnesagkyndige er uddannet inden for pædagogik eller psykologi eller har gennem sit arbejde erhvervet en særlig indsigt i børne- og ungdomsproblemer. De arbejder således alle med børn til hverdag.
 

Formanden for Medierådet er også formand for vurderingsudvalget.

Medierådet kan ikke ændre en afgørelse truffet af vurderingsudvalget.

Kriterier for filmvurderinger

Download folderen "Det gode gys"