Invitation: ”Vejen frem ifølge unge - debat om forretningsmodeller og privatliv på nettet”

Medierådet for Børn og Unge, DI ITEK, Institut for Menneskerettigheder, Forbrugerrådet og Red Barnet inviterer til paneldebat ved det nationale Internet Governance Forum 21. september 2012. Medlemmer fra kulturminister Uffe Elbæks unge rådgivningspanel debatterer internettets udvikling og udfordringer med førende eksperter.

De unges perspektiv på Dansk Internet Governance Forum

Informations- og kommunikationsteknologiernes udvikling af samfundet, økonomien og kulturen har skabt nye vækstmuligheder og dermed også en række udfordringer for mere traditionelle virksomhedsmodeller samt regulering af kultur og handel. Løsningerne kan måske findes i nogle nye perspektiver fra en generation, der er vokset op med digitale medier og netværk som en naturlig del af deres hverdag. Det er de unge, der i dag sætter dagsordenen for, hvordan vi kan bruge Internettet som vækst- og innovationsmaskine. Deres bud er helt afgørende for den fremtidige udnyttelse af nettets muligheder, herunder spørgsmålet om, hvilke forretningsmodeller og lovgivningsmæssige rammer, der kan skabe det bedste grundlag for fremtidens Internet.

Der vil være fokus på to delemner under debatten:

Privatliv på nettet - hvor trykker skoen, når vi sætter spor på nettet i dag? Hvilken form for privatlivsbeskyttelse har unge brug for?

Debat med Advokat Martin Von Haller Grønbæk, Rikke Frank Jørgensen fra Institut fra Menneskerettigheder samt Andreas Groth Clausen og Ditte Marie Thiemer Johansen fra Kulturministerens unge rådgivningspanel

Film og musik på nettet - nettets delingsnatur og nye lovlige forretningsmodeller. Passer de nye forretningsmodeller til nye måder at bruge, deltage i og dele kultur?

Debat med filosof og aktivist Henrik Chulu fra bitbureauet, filmproducent Ronnie Fridthjof og kulturministerens unge rådgivningspanelmedlemmer Aqbal Amiri og Niklas Stephenson.

Moderator: Anders Kjærulff

Hvornår: Den 21. september kl. 11.00-12.30

Hvor: CPH Conference (DGI Byen)

Tilmelding: www.erhvervsstyrelsen.dk/internettetsfremtid

fælles logoer