Kram en fremmed på Online Overskud-dagen den 12. maj

Vi danskere er et af verdens lykkeligste folk og samtidig nogle af dem, der bruger sociale medier allermest. Desværre er den hårde tone på nettet blevet hverdagskost for mange. Det gør folkene bag Fucking Flink nu noget ved, når de d. 12. maj gør danskernes IP-adresser lyserøde af overskud og uddeler kram både digitalt og på gader og stræder.

Medierådet for Børn og Unge bifalder alle initiativer, der støtter og fremmer den positive og konstruktive omgangstone på nettet blandt børn og unge såvel som voksne. I forbindelse med Online Overskud-dagen vandt aktionen "Kram en fremmed" en konkurrence, hvor Medierådet sad med i juryen.

Få en morgenkrammer af 300 elever fra Niels Brock Gymnasium

Alle 1.g-elever fra Niels Brock kickstarter Online Overskud-dagen ved at uddele glade kram til alle, der krydser Kultorvet i København mellem kl. 8.30-9.00. Alle kram dokumenteres med selfies og hashtagget #KramEnFremmed, som kommer online i løbet af dagen på Fucking Flinks Facebookside. Målet er, at alle, der får et kram, fortsætter med at kramme fremmede på deres vej resten af dagen og bidrage til den positive online tone ved at dele billeder af sine kram.

Send et digitalt kram

Også på nettet sænkes våbnene og i stedet bruges krudtet på at sprede dem god stemning, som skaber overskud online. På Fucking Flinks Facebookside kan man i kommentarsporet til et krammebillede tagge en gammel ven, en fjern slægtning eller et nyt bekendtskab, som man synes, fortjener en krammer på denne dag.

Bag Online Overskud-dagen

I april inviterede bevægelsen Fucking Flink gymnasieelever fra Hovedstadsområdet med til at co-create løsninger på den hårde tone online ved at skabe en Online Overskud-aktion til den 12. maj. Målet var at skabe en aktion, der kan engagere, inspirere og sprede god stemning, og som er sjov og nem at gå til. Den 3. maj blev vinderaktionen fra Niels Brock ”Kram en Fremmed” kåret af et dommerpanel, der bl.a. bestod af Flemming Møldrup, livsstilsekspert fra ’Kender du typen?’, Diana Bjørn Milenkovic, projektleder fra Medierådet for Børn og Unge og Tina Weborg, partner i Fucking Flink.


Få de seneste nyheder på Medierådet for Børn og Unges Facebook.