Nordic Game Day i bibliotekerne

For sjette år i træk afholdes der Nordic Game Day i de danske biblioteker. Den 19. november inviterer vi derfor alle biblioteker i hele Norden til at fejre spilmediet, både digitalt og analogt.

Medierådet for Børn og Unge, forankret i det Danske Filminstitut, er dansk koordinator af dette års udgave. Medierådet beskæftiger sig med børn og unges medievaner i en bred forstand, herunder deres brug af digitale medier/teknologier og computerspil. Og det er med dette afsæt, at vi i år går med i Nordic Game Day.

Det er helt gratis at deltage, og bibliotekerne definerer selv omfanget af de initiativer de vil lave på dagen.

Nordic Game Day er en årligt tilbagevendende begivenhed, som afholdes i de nordiske biblioteker. Formålet med dagen er at fremhæve spil i bibliotekerne og at understrege at spil, på lige fod med bibliotekets mange andre materialer, er et kulturbærende medie, som har plads i bibliotekerne både nu og fremadrettet.  

Det er helt gratis at deltage, og bibliotekerne tilrettelægger selv omfanget af de initiativer de vil lave på dagen. Fra tidligere år ved vi, at der er stor variation i deltagernes arrangementer. Det strækker sig fra kodeskoler, brætspilhjørner, foredrag om computerspil til konkurrencer med flotte præmier.
Der er således frit for alle deltagere at sammensætte en dag, hvor spil fremhæves på bibliotekerne.

Fra os til jer
Fra koordinationsgruppen kommer der flere ting, som kan hjælpe jer med at afholde en god dag.

I Danmark vil en lille arbejdsgruppe over de næste uger, bl.a. via blogs, dele ideer til events med deltagende biblioteker. Vi leverer merchandise (fra spiludviklere) som kan bruges til mindre lokale konkurrencer, gratis brætspil, vi stiller vores netværk af spil-anmeldere og udviklere til rådighed, samt en plakat til at promovere Nordic Game Day. Alt dette er gratis!
Derudover afholder vi den årlige nordiske konkurrence, hvor vi i år dyster i spillet ’Slither.io’, hvor flotte præmier er på spil.

Der er fortsat tid til at tilmelde sig, men jo før jo bedre.
Registrering til Nordic Game Day kan foretages her: https://nordicgameday.wordpress.com/sign-up/

Har dit bibliotek lyst til at deltage og søger du mere information, så besøg www.nordicgameday.com , hvor du kan finde information, årets plakat, detaljer om årets nordiske konkurrence mm. Eller kontakt Lone Munkeberg på lonem@dfi.dk.

Find os også på Facebook, hvor vi løbende deler information, inspiration og praktiske detaljer.

Vi håber at se jer alle til den årlige fejring af spil på bibliotekerne den 19. november.