Ny formand for Medierådet for Børn og Unge

Kulturminister Uffe Elbæk har udpeget lektor, mag.art. Jan Fogt som ny formand for Medierådet for børn og Unge.

Jan Fogt er lektor ved Professionshøjskolen Metropol med fokus på film, medier, pædagogik og børne- og ungdomskultur og har netop igangsat et 3-årigt ph.d. projekt om it og medier i undervisningen. Jan Fogt afløser professor Birgitte Holm Sørensen.

"Jeg glæder mig til opgaven og til at medvirke til at styrke Medierådet for Børn og Unges rolle som forbrugerorganisation på området"

Jan Fogt udtaler: "Børn og unges medieforbrug har udviklet sig voldsomt i de senere år. Medierådet for Børn og Unge, der primært er sat i verden for at aldersvurdere biograffilm og film, der sælges og udlejes, oplever et uformindsket behov for forbrugeroplysning om filmenes egnethed i forhold til de forskellige aldersgrupper. Samtidig oplever vi et stigende behov for rådgivning og debat om børn og unges brug af internettet, computerspil og de sociale medier fra forældre, folkeskolen samt dag- og fritidsinstitutionerne – og ikke mindst de unge selv er meget interesseret i at debattere de muligheder og risici, som medieudviklingen rummer. Jeg glæder mig til opgaven og til at medvirke til at styrke Medierådet for Børn og Unges rolle som forbrugerorganisation på området."

For yderligere oplysninger

Jan Fogt, formand for Medierådet for Børn og Unge, tel: 5124 5361

eller Claus Hjorth, sekretariatschef for Medierådet for Børn og Unge, tel: 2261 5381