Nye læringsspil til børn & unge

Har du grebet chancen for at blive klogere, mens du sidder i bussen, i toget, er på vej i bilen eller cykler med dine børn foran på jeres Christianiacykel? Klogere på, hvordan børn og unge lærer gennem computerspil på telefonen, den mobile tablet eller den bærbare computer. Den gode nyhed er, at der er endnu flere spil på vej.

Danmark har markeret sig stærkt på spilområdet og høstet masser af priser og international anerkendelse. Du kender nok allerede Hitman og Limbo, måske får du nyhedsbrevet fra Computerspilzonen, har fået gode spiloplevelser med Max & the Magic Marker og hørt børn fortælle om deres leg med bogstaver og ord i ABCity. Her kommer en række læringsspil og spiluniverser, der sendes afsted imod børn og unge, så de kan få masser af sjove og lærerige spiloplevelser i dette efterår.

Læringsunivers for de 4-8-årige på Android og iPhones
Kender du elefanten Trunky? Hvis ikke så er det måske tid til at gå med Trunky en tur ud i den magiske skov. Spillet er gratis og kan hentes her.

Globale konflikter og Afghanistan på skoleskemaet
Global Conflicts er en prisvindende computerspilsserie til brug for undervisning i samfundsfag, dansk, geografi og medievidenskab. Serien gør det muligt for elever at udforske og lære om forskellige konflikter verden over og temaer som demokrati, menneskerettigheder, global handel, terror, klima og fattigdom. Det næste spil i serien handler om Afghanistan. Det lanceres til efteråret af Serious Games Interactive.

Flere historietimer foran computeren
Pesten var den første spilepisode i Playing History-serien. Her tages du med på en spændende mission i det historiske Firenze - en fantastisk by fuld af interessante personligheder og tankevækkende steder men, som er blevet ramt af en mystisk sygdom.

I episode 2 skal du tilbage til det 18. århundrede og opleve rædslerne i den transatlantiske slavehandel: "Du arbejder som en ung slavedreng på et skib der skal krydse atlanten. Du skal tjene din kaptajn og fortælle ham om al mistænkelig opførsel blandt de andre slaver. Men hvad gør du, da du opdager at din søster er blevet fanget? Kan du redde hende fra grusomhederne, som slaverne må gennemgå?" Spillet udkommer til oktober.

Årets U-landskalender
... byder vist også på noget med spil ... men ... vi må ikke sige mere end ... at det bliver sjovt og lærerigt ;-)

Trunky