Computerspillet er en vigtig kontaktkanal

SPIL. ​Når børn og unge i denne tid ikke længere ser vennerne i hverdagen, kan computerspil være meget velegnet til leg og socialt samvær.

I disse tider arbejder de fleste hjemme, og børn og unge er hjemsendt fra skole. Hele familien er samlet derhjemme dagen lang. For børn og unge, som nu ikke har mulighed for at mødes med deres venner eller holde pauser sammen i skolegården, kan computerspil give mulighed for socialt samvær eller pusterum i en hverdag, hvor alt er vendt på hovedet. Om dit barn spiller League of Legends, Minecraft eller noget helt tredje, kan computerspil være en vigtig kontaktkanal, hvor de kan snakke med deres venner. Det kan have stor værdi for børn og unge at opretholde kontakt og chatte via computerspil, og derfor er det vigtigt, at der er tid og plads til spil.

Der kan hurtigt opstå konflikter i familien omkring computerspil. Måske mener nogle forældre, at deres børn spiller for meget, hvor andre ikke kan forstå, at børnene ikke bare kan slukke onlinespillet, når resten af familien sidder klar ved middagsbordet. Det er vigtigt, at børnene får mulighed for at spille i et konfliktfrit rum.

Lav gerne fælles aftaler i hjemmet, så børnene har klare rammer. Lav aftalerne sammen med børnene, så I kan indgå dialog om, hvornår det er vigtigt for barnet at være online, uden det ramler sammen med middagsmaden. Det kan være, at de har en fast aftale hver dag med venner eller har koordineret møder og turneringer med gamere fra den anden side af jordkloden. Man kan også tilbyde alternativer til computerspillet, så hele dagen ikke går med at sidde foran skærmen. Find f.eks. på aktiviteter, som kan deles af hele familien.

Sammen med Københavns Universitet har Medierådet udgivet denne guide til forældre, som kan bane vej for en bedre dialog mellem voksen og barn, når der opstår konflikter i hjemmet om brug af computerspil.

Læs mere