Dataetik på dagsordenen til gå hjem-møde

ARRANGEMENT. Medierådet for Børn og Unge er med, når Ingeniørforeningen afholder et åbent gå hjem-møde om dataetik. Det sker mandag d. 28. oktober 2019 som en del af den europæiske cybersikkerhedsmåned.

Medierådet er en del af programmet mandag d. 28. oktober 2019 kl. 15-17, hvor der afholdes et åbent gå hjem-møde om dataetik hos Ingeniørforeningen i København. Det sker som led i den europæiske cybersikkerhedsmåned, der markeres i oktober.

I Danmark sættes der gennem oktober måned fokus på flere aktiviteter, der skal styrke danskernes viden om cybersikkerhed. Det er blandt andet digital sikkerhed, databeskyttelse og de samfundsmæssige trusler, der følger i kølvandet på digitaliseringen, som udgør temaer, der sættes fokus på.

Programmet for mødet byder på:

•    Velkommen (v. Henning Mortensen, Formand for Rådet for Digital Sikkerhed)
•    Dataetik, de persondataretlige regler og Rådets anbefalinger (v. Henning Mortensen, Rådet for Digital Sikkerhed og Grit Munk, Ingeniørforeningen)
•    Dataetik i kommunerne (v. Christian Harsløf, direktør i KL)
•    Digital dannelse: Kan børn og unge være dataetiske? (v. Claus Hjorth, Sekretariatschef i Medierådet for Børn og Unge)
•    Dataetik som fundament for dataanvendelse i virksomhederne (v. Ole Kjeldsen, CTO & CISO i Microsoft)
•    Dateetik og databevaring for fremtiden (v. Kirsten Kristmar, Vicedirektør i Rigsarkivet)
•    Nødvendigheden af dataetik i den digitale tidsalder? (v. Johan Busse, Formand for Dataetisk Råd)

Gå hjem-mødet hos Ingeniørforeningen afholdes på Kalvebod Brygge 31, 1560 København. Tilmeldingen er gratis og åben for alle og foregår ved at sende en mail til okr@ida.dk.

Digitaliseringsstyrelsen er koordinator for den samlede danske indsats. Gå hjem-mødet om dataetik arrangeres af Rådet for Digital Sikkerhed.

Medierådet er repræsenteret i bestyrelsen for Rådet for Digital Sikkerhed.