Den digitale debatkultur diskuteres på Nordens Dag

ARRANGEMENT. Medierådets formand, Stine Liv Johansen, er en del af paneldebatten hos Nordisk Ministerråd, når debatkulturen på sociale medier skal diskuteres den 23. marts. Alle interesserede er velkomne.

Hvordan har det digitale demokrati i Danmark det egentligt i 2020? Er debatkulturen og dens til tider hårde tone ved at skræmme de unge væk fra at byde ind med deres holdninger?

Det er temaet for den paneldebat, som Nordisk Ministerråd afholder i forbindelse med Nordens Dag den 23. marts.

Her deltager Medierådets formand, Stine Liv Johansen, i et kompetent panel, der skal tage temperaturen på internettets debatkultur.

Panelet tæller således også Amalie Hervard-Jørgensen (præsidiemedlem, Ungdommens Nordiske Råd), Christian Juhl (præsidiemedlem, Nordisk Råd) og Chris Preuss (formand, Dansk Ungdoms Fællesråd). Debattens moderator er Mary Gestrin (kommunikationschef, Nordisk Ministerråd/Nordisk Råd).

Hård tone eller tyndhudede unge

Debatten tager afsæt i en beretning om digital debatkultur fra Amalie Hervard-Jørgensen, der som ungdomspolitisk aktiv har online-debat som en fast del af hverdagen.

Herefter vil panelet debattere den nyeste viden om unge og digital deltagelse i debatter på nettet. Der stilles fokus på, hvad de unges deltagelse betyder for ytringsfriheden og for demokratiet samt hvordan det nordiske samarbejde kan understøtte den digitale del af demokratiet og dæmme op for digital mobning, shaming, fake news og trusler.

Arrangementet finder sted den 23. marts i Nordens Hus på adressen Ved Stranden 18, 1061 København K. Det varer fra kl. 14:45-16:00.

Har du lyst til at deltage? Alle er velkomne, og arrangementet er gratis, men kræver tilmelding.

Du kan tilmelde dig og læse mere om programmet her.

Læs mere