Der er stadig meget forældre ikke forstår…

SAMVÆR & TRIVSEL. Over 80.000 har læst forældreguiden ’Der er så meget forældre ikke forstår …’, der udkom i 2015. I dag relanceres guiden i en opdateret version med nyeste trends, anbefalinger og viden til forældre med 7-12-årige børn.

Forældreguiden tilbyder viden, råd og anbefalinger om børnenes liv, leg og læring med internettet, sociale medier og spil. Guiden giver indsigt i et væld af temaer fra skærmtid og gratis online-profiler til digitale fodspor og aldersgrænser på spil og sociale medier.

I den opdaterede version kan du bl.a. også læse om reklamer på nettet, og hvad du skal være opmærksom på, når dit barn følger kendte bloggere. Du kan også læse om de rettigheder dit barn har i forhold til den nye persondataforordning, der trådte i kraft i maj 2018. Og så kaster guiden lys over nye udtryk og begreber, der fylder i børns hverdag som ’skins’, ’snapstreaks’ og 'influencers'.

Snapchat og YouTube hitter blandt danske tweens

I guiden præsenterer DR Medieforskning nye tal, der bl.a. viser, at Snapchat er det mest populære sociale medie blandt de danske tweens, og de bruger i gennemsnit Snapchat mere end 140 dage om året. YouTube spiller også en central rolle – som en slags digital schweizerkniv, der tilbyder hvad som helst, når som helst og hvor som helst. 90% af tweensene bruger YouTube hver uge.

Gratis online-magasin og pjece til forældremødet

’Der er så meget forældre ikke forstår …’ er et online-magasin i tekst og billeder, der også indeholder animationsfilm og podcasts. Det ligger til fri afbenyttelse og er let at dele online fx i forældreintra. En supplerende pjece, der opsummerer nogle af de vigtige pointer kan ligeledes læses online, men kan også bestilles som sæt til uddeling til forældre-arrangementer i skolen, på biblioteket og lign.

Partnere bag guiden

Bag guiden står Medierådet for Børn og unge, Center for Digital Pædagogik og Red Barnet i samarbejde med Legebranchen LEG, LEGO® Koncern, Microsoft, Momio, MovieStarPlanet, Stofa/SE, TDC Group, Teleindustrien, Telenor, teleselskabet 3 og Telia. Projektet er støttet af The Animation Workshop og EU Kommissionen.


Kontakt:

Lisbeth Brunebjerg Holmegaard, projektleder, lisbethh@dfi.dk