Digital kommunikation

SKOLE. Nyt og gratis undervisningsforløb om digital (og ansigtsløs) kommunikation for elever i indskolingen.

De digitale medier kan tilføre en masse positivt i form af underholdning, vidensdeling, oplevelse af fællesskab og adgang til hurtig kommunikation. Men det kan også give negative oplevelser som fx en hård tone, deling af billeder uden tilladelse eller oplevelser af at være udelukket fra fællesskabet. Det kan efterlade de helt unge børn et sted, hvor de ikke ved, hvordan de skal handle eller navigere.

Derfor lancerer forlaget Clio Online, i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge, et nyt undervisningsmateriale - 'Digital kommunikation'.

Klip fra undervisningsmaterialet.

Mange elever i indskolingen har sikkert allerede en mobiltelefon eller erfaring med at bruge en tablet. Men er de klar over, hvad der sker med kommunikationen, når der ikke længere tales ansigt til ansigt? Og mon de kender til reglerne og den gode opførsel vedrørende billeddeling?

Materialet er udviklet med henblik på at styrke elevernes kompetencer inden for området kommunikation med fokus på viden om afsender- og modtagerforhold i digital kommunikation.

Det er gratis at benytte undervisningsmaterialet frem til februar måned 2020, og du finder det her.