Digital kommunikation for 7-9 årige

SKOLE. Elever i indskolingen kan nu få glæde af undervisningsmaterialet 'Skal vi chatte?', som Medierådet og Clio står bag.

I 2018 lancerede Medierådet og forlaget Clio undervisningsmaterialet 'Digital kommunikation' til elever i indskolingen. Emnet er stadig meget relevant, og materialet udgives nu i en opdateret udgave. Det har fået et nyt navn og hedder ’Skal vi chatte?'. Materialet er blevet nemmere at navigere i og indholdet er blevet strammet op, så det kan afvikles på kortere tid.

Med ’Skal vi chatte?’ kan klassen arbejde med den digitale kommunikation. Materialet byder blandt andet på opgaver om kommunikation via chat og beskeder og billeddeling, og det kan gennemføres på omkring 7 lektioner.

Allerede i indskolingen har eleverne selv digitale devices eller erfaring med at bruge dem. Digitale medier giver mulighed for underholdning, vidensdeling, oplevelse af fællesskab og adgang til hurtig kommunikation, men det kan også give negative oplevelser som fx en hård tone, deling af billeder uden tilladelse eller udelukkelse fra fællesskaber.

Det er gratis at benytte undervisningsmaterialet med et UNI-login, hvis du er tilknyttet en uddannelsesinstitution.

Materialet er udviklet med henblik på at styrke elevernes kompetencer inden for området kommunikation i danskfagets fælles mål for 1.-2. klasse med fokus på viden om afsender- og modtagerforhold i digital kommunikation.