Dygtig konsulent søges

Job. Medierådet for Børn og Unge søger en konsulent til at arbejde med børnebeskyttelse og digital dannelse på film- og medieområdet.

Har du lyst og evne til at arbejde med rådgivning om børnebeskyttelse og digital dannelse på film- og medieområdet? Kan du kombinere børnenes eget film- og medieperspektiv med forskning og viden om barndommen, ungdommen og mediernes indvirkning? Elsker du undersøgelser, webformidling og skrivearbejde ligeså højt som det at snakke med børn og unge og gennemføre workshops? Så kan du være den kollega, vi søger i Medierådet for Børn og Unge. Stillingen er nyoprettet.

Du ved formentlig, at biograffilm har et aldersmærke, der indikerer en aldersgrænse for filmen. Den er fastsat af Medierådet på baggrund af en vurdering af filmens fortælling og virkemidler sammenholdt med viden om, hvordan film påvirker børn.

Du interesserer dig for børn og unges digitale dannelse og følger med i debatten. Medierådet har gennem sit videns- og rådgivningscenter fokus på at styrke dialogen på tværs af børn, unge og voksne og understøtte børn og unges rettigheder, samvær og kritiske sans i det digitale kommunikationsmiljø.

Den faglige udvikling på begge felter er i rivende udvikling. 

Vores nye kollega vil i første omgang få ansvaret for at forny Medierådets vejledning og kommunikation om aldersmærkning til samarbejdspartnere og offentligheden. En kommende lovændring betyder, at Medierådet har fået nye opgaver i forhold til at vejlede tv-stationer og on demand filmtjenester om vurderingskriterierne. Arbejdet vil handle om formidling af reglerne og de faglige vurderingskriterier for aldersgrænserne. Opgaverne omfatter navnlig:

•    Webkommunikation af regler og vurderingskriterier for aldersmærkning i biografer, tv og on demand tjenester i samarbejde med Medierådets filmkoordinator
•    Udarbejde vejledningsmateriale og gennemføre workshops målrettet tv og on demand tjenester i Danmark
•    Føre tilsyn med at aldersmærkning på tv og on demand tjenester følger de gældende vurderingskriterier
•    Styrke Medierådets viden om børn og unges film- og medieforståelse blandt andet via børnepaneler, workshops og undersøgelser

På sigt vil du tillige få opgaver inden for det digitale dannelsesfelt. Vi forestiller os, at du vil få særligt ansvar for at følge udviklingen omkring forskning og undersøgelser af børn og unges digitale mediebrug. Endvidere vil du få ansvaret for Medierådets egne undersøgelser, såvel kvantitative som kvalitative.

Du bliver en del af et team på fem, som arbejder sammen med en bred vifte af aktører – ministerier, styrelser, NGO’er, uddannelsessektoren, tv- og filmdistributører, biografer og den digitale industri mv.

Vi ser gerne, at du har erfaring med projektledelse, planlægning af undervisning, seminarer eller lignende, er udadvendt, er struktureret og kan lide at samarbejde. Du arbejder selvstændigt og skriver godt. Da en del af vores arbejde foregår i europæisk regi, ser vi også gerne, at du er velformuleret på engelsk. 

Din uddannelsesmæssige baggrund kan være cand.scient.pol., cand.mag., cand.pæd. eller lignende. Vi ser gerne, at du er akademisk uddannet, men det er ikke et krav.
 
Læs mere om Medierådet for Børn og Unge på www.medieraadet.dk. 

Løn- og ansættelsesforhold Arbejdstiden er 37 timer om ugen med start til august 2020, dog gerne tidligere.

Ansættelse og løn efter kvalifikationer og overenskomst mellem staten og relevant faglig organisation. 
Din formelle ansættelse vil være hos Det Danske Filminstitut. Alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge. 

Ansøgning Motiveret ansøgning med CV og andre relevante bilag skal være indsendt via knappen ’Søg stillingen’ nedenfor senest den 12. maj 2020. Samtaler vil blive planlagt i uge 21 og vil muligvis foregå via Skype.
 
Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte sekretariatschef Claus Hjorth på 22 61 53 81 eller daglig leder Casper Hollerup, 24 64 52 53.
 
Medierådet for Børn og Unge oplyser og rådgiver om børn og unges digitale dannelse, herunder om digital tryghed, trivsel, kompetencer og rettigheder. Medierådet vejleder forældre m.fl. om egnetheden af film for børn og unge ved at aldersmærke biograffilm og film på dvd. Medierådet har desuden til opgave at rådgive og bistå kulturministeren i spørgsmål på rådets område.