Få 10 tips til internetforbundet legetøj

SIKKERHED. Med ”Internet i legetøj: 10 tips til forældre” har vi samlet en liste med ti punkter, som du kan overveje i forhold til dit barns leg med internetforbundet legetøj.

Børns leg har altid udviklet sig. En af de aktuelle tendenser er den voksende mængde legetøj, der er forbundet til internettet: ”The Internet of Toys”. Det fascinerende ved det internettilkoblede legetøj, der også kaldes ’intelligent legetøj’ eller ’smart legetøj’, er, at det husker, reagerer og interagerer med barnet, der leger med det.

Der er dog også visse udfordringer forbundet med nogle af disse typer legetøj, da de opsamler data om barnets gøren og laden, hvilket potentielt kan blive hacket og misbrugt. Noget legetøj er også blevet anklaget for at aktivere mikrofonen og optage, hvad der sker i rummet, og andet legetøj for at sende skjulte reklamer.

Råd mod hacking og uønsket spredning af data

I ”Internet i legetøj: 10 tips til forældre” har vi samlet en liste med ti punkter, som du kan overveje i forhold til dit barns leg med internetforbundet legetøj. Folderen giver bl.a. en række konkrete råd til, hvordan man som forælder kan mindske risikoen for fx hacking eller uønsket spredning af data ved at:

  • skifte legetøjets brugernavn og adgangskode umiddelbart efter køb
  • bruge en stærk adgangskode eller PIN-kode
  • nøjes med at opgive de personlige oplysninger, som er strengt nødvendige
  • slukke legetøjet helt når barnet er færdig med at lege, eller hvis legetøjet ikke bliver brugt i en længere periode
  • oprette en konto til dit barn med (delvist) opfundne personlige oplysninger
  • beskytte din konto med totrinsbekræftelse hvis det er muligt
  • bruge en sikker internetforbindelse: wi-fi med adgangskode eller en VPN-forbindelse
  • undersøge om legetøjet modtager regelmæssige (sikkerheds)-opdateringer

 

 

Folderen er udgivet af det hollandske sikker internet center Mediawijzer.net. Medierådet har versioneret folderen og oversat den til dansk.