Fra nuttede dådyrøjne til fake nudes - den 27. januar 2020

KONFERENCE. Medierådet inviterer til konference om børn og unges visuelle udtryksformer gennem billedmanipulation og billeddeling på nettet. Fra sjov med emojis til fake porn og ulovlig udstilling af sagesløse ofre.

Sæt kryds i kalenderen. Mandag den 27. januar 2020 inviterer Medierådet til konference i anledningen af den årlige Sikker Internet Dag 2020.

På konferencen undersøger vi hele spektret af børn og unges visuelle kommunikationsformer på nettet. Vi ser nærmere på, hvordan børn og unges hverdagskultur er præget af en uformel, visuel tone, når de kommunikerer.

Og så taler vi om, hvordan unge er first-movers til at adaptere og hacke nye teknologier. Repræsentanter fra vores ungepanel tegner og fortæller om de teknologier, de bruger til at redigere de billeduniverser, de færdes i.

På konferencen belyser vi også de alvorlige konsekvenser, der er ved at blive udsat for digitale sexkrænkelser gennem billedmanipulation og billeddeling, og to unge kvinder deler deres personlige historier – hvad der skete, hvordan det har påvirket dem og hvordan de har det i dag.

Programmet byder bl.a. på:

•    Oplæg med Chris Pinchen (UK) ekspert i sikkerhed og kreativt brug af digitale medier, Miriam Michelsen (advokat og formand for Digitalt Ansvar), Per Frederiksen (psykolog hos Red Barnet) og Stine Liv Johansen (formand for Medierådet og forsker, Aarhus Universitet)
•    Debat med Lakserytteren (influencer), Pernille Tranberg (dataetisk rådgiver), Malene Charlotte Larsen (forsker, Aalborg Universitet) m.fl.
•    Unge der deler personlige oplevelser

Se resten af programmet

Alle interesserede er velkomne, og Medierådet ser frem til at se så mange som muligt til en spændende dag.

NB: Konferencen afholdes på dansk, men keynoten vil være på engelsk.

Konferencen er blevet til i samarbejde med Red Barnet og Center for Digital Pædagogik. 

Praktisk information

Dato: 27. januar 2020
Tidspunkt: kl. 9.00-16.00
Adresse: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Pris inkl. forplejning: 200 kr. (100 kr. for studerende, begrænset antal pladser)
Tilmeldingsfrist: 20. januar 2020