Gamingtips til sommerferien

SPIL. Gaming, sommerferie og samvær – selvfølgelig! Medierådet giver 5 gamingtips til en sommerferie med plads til gaming, leg og samvær mellem børn og forældre.

TIP 1 - Flyt spil ud af børneværelset og ind i stuen

Hvis gaming-stationen står i børneværelset, så flyt den ind i stuen hen over sommeren. Det giver alle mulighed for at være med, når der spilles løs. Måske lærer du noget nyt om spil eller får en sjov oplevelse med hele familien.

Vil du vide mere om, hvad man skal være opmærksom på som forælder til et barn, der spiller digitale spil, kan du læse ’BØRN GAMER! – En guide til forældre’.

TIP 2 – Tag på udstilling med danske spil

Kan I godt lide at nørde spil derhjemme? Hen over sommeren kan I se en udstilling om spildesign og spilverdener i Øksnehallen i København. Tag med og lær mere om designet bag danske spil som ’Subway Surfers’, ’Deep Rock Galactic’ og ’Figment’. Og selvfølgelig har de også et veludstyret gamerrum, hvor man kan prøve kræfter med både nye og gamle spil.

TIP 3 – Vær med til Roblox

Hvis dit barn spiller Roblox, kan du lave din helt egen profil og avatar – spørg eventuelt dit barn om hjælp. Så kan I finde hinanden på platformen, og du kan lade dit barn vise dig rundt i dets yndlingsspil. Det giver dig mulighed for at opleve spillet i øjenhøjde med dit barn. 

Når du har fået et større indblik i, hvordan Roblox fungerer, kan du benytte lejligheden til at kigge på spillets indstillinger sammen med dit barn og snakke om, hvad der eventuelt er slået fra og hvorfor.

Hvis du vil vide mere om Roblox, kan du finde vores vejledning til spillet blandt vores 10 spilvejledninger til voksne. Følg linket herunder for at læse om nogle af de mest populære spil blandt børn og unge.

TIP 4 - Ryd op i de gratis spil på mobilen

Spiller du og dit barn såkaldte ”free-to-play” spil? Husk, at gratis spil ikke nødvendigvis er gratis. Hvis du ikke betaler med penge, betaler du muligvis med din data – hvilket i øvrigt gælder alle gratis apps. Hvis I har spil liggende på jeres mobil eller tablet, som I ikke længere bruger, bør I slette dem, så I ikke risikerer, at de ligger og samler data ind om jer, selvom I ikke længere spiller dem. I kan altid downloade spillet igen, hvis du eller dit barn skulle få lyst til at spille det igen på et tidspunkt.

TIP 5 - Lad jer inspirere af de digitale spil i jeres lege

Hele familien kan få en aktiv oplevelse og lave en leg ud af ungernes yndlingsspil. Måske ligner spillet en klassisk leg, I allerede kender som fx fangeleg, dåseskjul eller andet. Måske kan I bygge en forhindringsbane af puder og møbler, så det ligner et klassisk platformsspil som fx et af de mange spil fra ’Super Mario’- eller ’Sonic the Hedgehog’- universerne.