Gamingugen 2021

SPIL. Nordic Game Week bliver til Gamingugen, som i år afholdes 8.-14. november. Afholder du gaming-aktiviteter inviteres du til webinar, hvor du kan få inspiration til jeres program.

Størstedelen af danske børn og unge gamer, og det gør de, fordi det både er underholdende, lærerigt og socialt samvær. Gamingugen er dedikeret til at give børn, unge, voksne og familier over hele landet positive gaming-oplevelser.

Hvad er Gamingugen?

Institutioner og foreninger som biblioteker, kulturhuse, esportsforeninger, skoler og andre interessenter i hele Danmark inviteres hvert år til at afholde aktiviteter med fokus på gaming. Det kan fx være lærerige workshops, medrivende konkurrencer, inspirerende oplæg eller bare hyggeligt samvær omkring digitale spil. I år kan man være med d. 8-14 november.

På Gamingugens side kan man finde information til organisationer, som er interesseret i at arrangere aktiviteter i Gamingugen, og til dig, der gerne vil deltage i et lokalt arrangement.

Kom til inspirationswebinar

Morten Saxtorff, psykolog og esportsspecialist v. Tricas psykologerne

Medierådet inviterer til inspirationswebinar for organisationer, som er interesserede i at tilrettelægge og afholde aktiviteter til Gamingugen 2021.

Webinaret byder på et oplæg med Morten Saxtorff, psykolog og esportsspecialist hos Tricas Psykologerne, og så vil et par biblioteker dele både erfaringer fra tidligere og kommende planer for Gamingugen.

Webinaret afholdes onsdag den 23. juni kl. 13-14.00.

Kort om Morten Saxtorff: Morten har de sidste fire år undersøgt alle hjørner af esport og gaming, fra en psykologisk vinkel. Han har arbejdet med familier, teams, professionelle atleter, organisationer, og alle andre, som har en interesse i at udnytte potentialet i esport og gaming til at udvikle mennesker. Mortens arbejde har også udmøntet sig i to bøger og en tredje er på vej, om netop gaming- og esportspsykologi. Morten glæder sig til at komme med, forhåbentlig, brugbar inspiration til, hvordan biblioteker, kulturhuse, esportsforeninger m.fl. kan invitere indenfor til en gaminguge med fokus på at skabe udvikling og fællesskab.

Fakta

Gamingugen har som mål at styrke en positiv spilkultur i Danmark. Kulturinstitutioner og -foreninger landet over inviteres til at deltage og arrangere gamingaktiviteter. Gamingugen afløser Nordic Game Week, som Medierådet igennem en årrække har koordineret i Danmark.