Gamingugen 2021 er skudt i gang

ARRANGEMENT. I denne uge byder blandt andet biblioteker på aktiviteter med gaming for børn, unge og voksne.

Gamingugen er en årlig begivenhed med fokus på hvad digitale spil kan. Mellem 8.-14. november kan man deltage i workshops, oplæg, konkurrencer m.m. på tværs af landet. I år afholdes Gamingugen i 17 kommuner i Danmark.

Herunder kan man læse om et udvalg af de aktiviteter der findes sted i løbet af ugen. Og husk, at der også kommer en ny Gaminguge næste år med flere sjove aktiviteter! Så hvis I ikke når det i år, kan I sætte kryds i kalenderen 7.-13. november 2022.

Gamingugen for børn og unge

De fleste aktivititeter i Gamingugen er til børn og unge. Her er nogle udvalgte:

Hillerød Bibliotek kan man lege fysisk ’Among Us’. Børn kan være med, når det populære spil bliver omdannet til en fysisk leg i bibliotekets lokaler.  

I Ringsted inviterer landsforeningen Ungdomsringen til en dag med turneringer i det nyeste ’FIFA’ og en fysisk version af ’Fortnite’, hvor man bruger en type legetøjspistol, som skyder med ”lasere”.

Nykøbing Bibliotek åbner fx op for deres 'Minecraft' server. Hvis man har installeret 'Minecraft' derhjemme, kan man hoppe ind på serveren og gå rundt i en digital version af biblioteket, og se om man kan finde en bibliotekar, som vil være til stede.

Gamingugen for voksne

Gamingugen byder også på arrangementer for voksne. Her er nogle udvalgte:

Ballerup Bibliotek og Ballerup Esport inviterer forældre til en dag med oplæg om spil fra blandt andet Spillemyndigheden. Desuden får man afslutningsvis mulighed for at prøve forskellige spil og spille med eller mod sit barn.

Gladsaxe biblioteker holder ’Fortnite for mødre’, hvor spilekspert Thomas Vigild vil fortælle om spil og børn. Derefter vil en erfaren gamer give deltagere mulighed for at prøve kræfter med ’Fortnite’. 

Horsens Bibliotek har inviteret folkene bag podcasten ’Nintendo Talk’ til at lave en liveoptagelse af et afsnit, som man kan komme og lytte med på. Biblioteket afholder også livedebat med YouTube kanalen ’Det ekstra liv’, hvor der vil blive snakket om en masse forskellige spil.

Fakta

Gamingugen har som mål at styrke en positiv spilkultur i Danmark. Kulturinstitutioner og -foreninger landet over inviteres til at deltage og arrangere gamingaktiviteter.

Gamingugen afløser Nordic Game Week, som Medierådet igennem en årrække har koordineret i Danmark.


Arbejder du på et bibliotek, kulturhus, esportsforening eller andet og har du spørgsmål eller idéer til Gamingugen? Så kan du kontakte Anna Holm Pingel fra Medierådet på annahp@dfi.dk.