Hør formandens keynote på Uddannelsesdebatten

Medierådets formand, Stine Liv Johansen, er keynote speaker på årets Uddannelsedebat, som er et folkemøde om uddannelse. Folkemødet finder sted den 5.-6. september i Nørre Nissum, og det er gratis for alle interesserede.

95% af alle børn under 7 år har adgang til tablet i hjemmet, syv ud af ti 10-årige har en smartphone. Danske forældre er bekymrede for computervold og er restriktive når det kommer til børnenes skærmtid. Kun få forældre forholder sig til forretningsmodeller i spil og de algoritmer, der styrer deres børns brug af YouTube. Mange skoler forbyder helt telefonen i skoletiden. Ganske få lærere og pædagoger føler sig for alvor klædt på til at tage ansvar for den digitale dannelse. Og samtidig kører en sort/hvid debat om for eller imod skærme i aviser, i tv og på sociale medier. 

"Lad os løfte debatten om digital dannelse til næste level..."

Stine Liv Johansen mener, at det er på tide at vi forlader ringhjørnerne og diskussionen for og imod skærmen - og istedet tale om, hvordan vi hjælper børn og unge med at navigere i deres digitale virkelighed.

Hør Stine Liv Johansens keynote på Uddannelsesdebatten torsdag den 5. september kl. 15.00-15.45.