Hvem kigger med når du spiller?

SIKKERHED. Vi ved det godt - beskyttelse er vigtigt. Men når man først er i gang, så er det cirka det sidste, man har lyst til at bekymre sig om! 'SikkerSpiller' sætter fokus på unges sikkerhed på nettet.

Ny kampagne målrettet de 12-18-årige sætter fokus på beskyttelse af deres privatliv på nettet og IT-sikkerhed. Budskabet er, at de unge skal huske at passe på sig selv og tage ansvar for deres færden. Dette gør de bl.a. ved at følge fem enkle råd samt at anvende 'SikkerSpiller'-webcam-slideren.

Kampagnen lanceres i forbindelse med Sikker Internet Dag den 6. februar 2018.

Fem gode råd:

1.    Brug en webcam-slider, så ingen kan kigge med.
2.    Hold på en hemmelighed: Del aldrig dit password.
3.    Aktivér og opdatér antivirus software, styresystem og apps.
4.    Privatliv er privat, så del aldrig private informationer.
5.    Tænk dig om: Brug din sunde fornuft, når du er online.

Besøg kampagnens hjemmeside.

Bestil webcam-sliders til de unge

Arbejder du med unge og har fokus privatliv på nettet og IT-sikkerhed? Skoler, klubber og foreninger kan bestille webcam-sliders til de unge. Send en mail med navn på skole/forening, alderstrin, antal sliders du skal bruge samt leveringsadresse til medieraadsinfo@dfi.dk.
Center for Digital Pædagogik, som holder foredrag og workshops i hele landet, uddeler gratis webcam-sliders til alle deltagere i den kommende tid.

NB. Det er ikke længere muligt at bestille sliders, da oplaget på 5000 stk. er delt ud til skoler og institutioner.

Om SikkerSpiller

Kampagnen ’SikkerSpiller’ er lavet af Center for Digital Pædagogik og Medierådet for Børn og Unge i forbindelse med Sikker Internet Dag 2018. Sikker Internet Dag er en årlig international mærkedag, der fejres i mere end 140 lande verden over. Formålet er at sætte fokus på den positive og ansvarlige brug af internettet og nye online teknologier blandt børn og unge.