Informationsportal skal bidrage til danskernes digitale sikkerhed

SIKKERHED. Sikkerdigital.dk skal give danskerne overblik over og viden om, hvordan de bedst forholder sig til sikkerhedsmæssige udfordringer, som digital afpresning, virus, hacking, økonomisk kriminalitet og cyberspionage.

Med Danmark som et af verdens mest digitaliserede lande, stilles der store krav til en sikker digital adfærd hos den enkelte borger, virksomhed og myndighed.

Derfor lancerer Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen sammen med en række samarbejdspartnere en ny informationsportal, sikkerdigital.dk. Portalen skal give borgere, virksomheder og myndigheder mulighed for finde viden om og værktøjer til en sikker digital hverdag.

Ny informationsportal

Portalen er et nødvendigt bidrag til dialogen med børn og unge

Claus Hjorth, sekretariatschef for Medierådet for Børn og Unge udtaler:

”Sikkerdigital.dk giver god viden; men først og fremmest giver portalen et godt samlet overblik over den digitale sikkerhedsdagsorden. Det er her, at alle kan holde sig orienteret om de sikkerhedsmæssige udfordringer på nettet. Portalen kan selvsagt ikke stå alene – og det har heller ikke været ønsket. Portalen er et nødvendigt bidrag til dialogen om sikkerhed, privatliv, kommunikationskultur og kritisk tilgang til medierne blandt børn og unge og på tværs af generationerne i skolerne og derhjemme."

Erhvervsministeriets pressemeddelelse i forbindelse med lanceringen den 31. oktober 2018.