Klar til Sikker Internet Dag 2022?

SIKKER INTERNET DAG. Med 'Drop forhøret - men spørg gerne!' kan folkeskolelærere sammen med deres elever formulere ønsker til forældrene om, hvordan de kan tage snakken om onlinelivet.

Til Sikker Internet Dag 2022 sætter Medierådet og Center for Digital Pædagogik (CfDP) fokus på dialogen mellem unge og forældre om alt det, der foregår online. Unge vil gerne at deres forældre engagerer sig i deres digitale liv, men det skal selvfølgelig ikke blive til et decideret tredjegradsforhør over spisebordet.

I samarbejde med en 8. klasse fra Horsens, udgiver Medierådet og CfDP derfor en aktivitet, som skal være med til at sætte gang i dialogen. Aktiviteten ’Drop forhøret – men spørg gerne!’ lanceres allerede nu, så lærere har mulighed for at forberede sig på at kunne bruge den til selve Sikker Internet Dag, som i år ligger d. 8 februar.

En undersøgelse hos Børns Vilkår/Medierådet for Børn og Unge fra 2019 viser, at halvdelen af børnene i 7. klasse mener, at deres forældre mangler interesse i, hvad de foretager sig på nettet. Denne aktivitet skal være med til at inspirere til dialog, der kan åbne for gensidig forståelse hos både unge og deres forældre.

Aktiviteten består af en række opgaver, som skal løses i fællesskab i klassen, samt to videoer, hvor en gruppe unge inviterer forældre til at vise oprigtig interesse og nysgerrighed i børn og unges digitale liv.

Aktiviteten er primært tiltænkt mellemtrin og udskoling, men vil også kunne bruges i indskolingen.

Læs mere om, hvordan du som lærer kan være med til at fejre dagen med din klasse.