Knyt digitalt bånd til dit barn

Benyt sommerferien til at lave sjove aktiviteter, der kan starte den digitale samtale. På den måde lærer du dit barn bedre at kende og omvendt, når det kommer til jeres onlineliv.

De fleste børn og voksne tilbringer mange timer online hver dag. Vi tjekker sociale medier, sender beskeder, læser nyheder, gamer, ser videoer, følger kendisser osv. Men hvor tit taler børn og forældre egentligt sammen om, hvad de laver, når de er online? Benyt sommerferien til at styrke dit digitale bånd med dit barn. Du kan finde inspiration i nedenstående aktiviteter.

Leg med emojis

Denne aktivitet handler om ansigtsløs kommunikation med fokus på fortolkninger og kreativt brug af emojis i beskeder. Øvelsen, der består at en række sætninger og et ark med emojis (til print), vil vise, hvordan valg af emoji kan ændre budskabet i en tekst markant. Find aktiviteten her:

 

Deling af billeder

Vups! Er du kommet til at dele et billede af dit barn på Instagram uden at spørge om lov? Få en snak med dit barn om at dele billeder og videoer – hvad betyder samtykke og hvilke gråzoner er der, hvis man ikke kender hinandens grænser. Find aktiviteter og inspiration til samtalen her:

 


Min online-helt

Vær nysgerrige på hinandens interesser ved at fortælle om, hvem I følger på de sociale medier og hvorfor. Søg efter informationer på hinandens helte. Måske fremsøger du og dit barn viden og informationer på vidt forskelige måder på nettet. Find aktiviteten her:

 

Gaming

92% af de 1-15-årige gamer, så mon ikke dit barn gamer enten på mobilen, computeren eller konsollen. Vis interesse for dit barns interesse for spil, spørg ind til, hvorfor det er sjovt at game og hvilke spil dit barn spiller og med hvem. Det kan også være du har mod på at spille sammen med dit barn – det vil helt sikkert gerne vise dig, hvordan det fungerer. Find inspiration her:


Aktiviteterne er fra forældremøde-materialet ’Digital Genial'.