Konference: Er den demokratiske samtale under pres?

KONFERENCE. TjekDet og Medierådet inviterer til en konference d. 15. november, der giver indblik i udbredelsen af konspirationsteorier i Danmark og gør status på den demokratiske samtale.

Udbredelsen af konspirationsteorier og deres effekt på den demokratiske samtale er ikke kun et amerikansk fænomen. Teorierne lever også i Danmark, viser nyt dansk forskningsprojekt, der giver et unikt indblik i teoriernes indhold og udbredelsen i den danske debat.

Roskilde Universitet præsenterer resultaterne af forskningsprojektet ved en konference i Cinemateket, København mandag den 15. november 2021 klokken 9:30. Her præsenteres også et nyt studie fra Syddansk Universitet, der har undersøgt konspirationsteoriers udbredelse i andre europæiske lande.

Konferencen afsluttes med to paneldebatter, der tager temperaturen på den demokratiske samtale i Danmark. Er den kriseramt? Og hvordan sikrer vi en konstruktiv demokratisk samtale i en tid præget af misinformation og hadtale?

I den politiske paneldebat deltager Mogens Jensen, næstformand for Kulturudvalget, Socialdemokratiet, Jan E. Jørgensen, kultur- og medieordfører for Venstre, Birgitte Bergman, kultur- og medieordfører for Det Konservative Folkeparti og Søren Søndergaard, kultur- og medieordfører for Enhedslisten.

I andet panel debatterer Claes De Vreese, professor ved Syddansk Universitet, Claus Noer Hjorth, sekretariatschef for Medierådet for Børn og Unge og Vincent Hendricks, professor ved Københavns Universitet. Ordstyrer er Lisbeth Knudsen, bestyrelsesformand for Foreningen TjekDet.

Find program og oplysninger om tilmelding til konferencen på www.tjekdet.dk/tilmeld.

Om konferencen

  • Konferencen er gratis.
  • Tilmelding er påkrævet via www.tjekdet.dk/tilmeld senest den 10. november.
  • Tidspunkt: mandag den 15. november 2021, klokken 9:30-14.30
  • Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K

Læs mere