Kursus og uv-materiale til bibliotekarer

SIKKERHED. Nyt undervisningsmateriale og supplerende kursusforløb samt gratis webinar i it-sikkerhed er målrettet landets bibliotekarer. Tiltaget er baseret på kampagnen ”Vi holder hackerne ude”.

Danskerne er mere digitale end nogensinde. Samtidig er it-kriminalitet i kraftig stigning, men mange tager ikke de basale forholdsregler. Med udgangspunkt i kampagnen "Vi holder hackerne ude" vil nyt initiativ klæde bibliotekarer på landet over til at kunne undervise deres brugere i en række enkle råd, der hjælper dem med at holde hackerne ude.

Undervisningsmateriale til de 15-25-årige

Materialet gøre de konkrete råd fra kampagnen endnu mere håndgribelige og handlingsorienterede. Det består af seks moduler i powerpoint, som indeholder både viden og øvelser inden for disse seks temaer: 1. Tag sikkerhedskopier. 2. Opdatér dine programmer. 3. Undgå falske beskeder. 4. Slå to-trins-login til og lav dit kodeord længere. 5. Tjek 'Om os' før du handler. 6. Hold dit NemID for dig selv (NB. lanceres i slutningen af maj i forbindelse med den nye NemID-app).

Målgruppen for materialet er de 15-25-årige. Der er desuden også udviklet et materialet til borgere over over 60 år.

Find undervisningsmaterialet.

Læs mere om kampagnen Vi holder hackerne ude.

Kursusforløb på centralbibliotekerne

På kursusforløbet "Bliv klædt på til biblioteksundervisning i it-sikkerhed", der både består af online-webinarer og workshops på landets seks centralbiblioteker, lærer du:

  • At forstå baggrunden for truslerne, samt de handlinger og små ændringer i vores vaner, der skal til for at holde hackerne ude.
  • At forklare og formidle om trusler og løsninger i et almindeligt og tilgængeligt sprog.
  • At tilrettelægge og afholde kurser lokalt på dit bibliotek, så du kan hjælpe jeres brugere i gang med at øge deres it-sikkerhed gennem øvelser, små handlinger og adfærdsændringer.

Det koster 250 kr. at deltage i kursusforløbet. Du kan læse mere og tilmelde dig her:

Odense Centralbibliotek: tirsdag den 8. maj kl. 10-16.00
Vejle Centralbibliotek: tirsdag den 15. maj kl. 10-16.00
Herning Centralbibliotek: Torsdag den 17. maj kl. 10-16.00
Gentofte Centralbibliotek: Fredag den 18. maj kl. 9-15.00
Roskilde Centralbibliotek: Torsdag den 24. maj kl. 10-16.00
Aalborg Centralbibliotek: Torsdag den 7. juni kl. 9.30-16.00

Gratis webinar

På webinaret får du et overblik over digitale angreb, som danskerne udsættes for, og de udfordringer mange oplever, når de skal beskytte sig selv online. Du får også en introduktion til baggrunden for kampagnen og undervisningsmaterialet "Vi holder hackerne ude", der via information og øvelser til små adfærdsændringer ruster os til at styrke vores it-sikkerhed. Endelig får du også en guideline til, hvordan du kan anvende kampagnens undervisningsmateriale til at afholde kurser i it-sikkerhed.

Læs mere og tilmeld dig det gratis webinar her:

Torsdag den 26. april kl. 13-14.00
Onsdag den 9. maj kl. 9-10.00
Onsdag den 16. maj kl. 13-14.00

Bag om kampagnen

Undervisningsmaterialet er udviklet af /KL.7 for Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge.

Kursusforløbet er udviklet af Medierådet for Børn og Unge i samarbejde med Bibliotekarforbundet og Digitaliseringsstyrelsen og afholdelse sker i samarbejde med de seks centralbiblioteker og Slots- og Kulturstyrelsen.


Kontakt:
Diana Bjørn Milenkovic, projektleder, dianam@dfi.dk