Mød Medierådet på Folkemøde 2018

OM MEDIERÅDET. På årets Folkemøde debatterer Medierådets formand Anne Mette Thorhauge bl.a. ’loot boxes', de unges perspektiv i SoMe-debatten og om eSport er sport, mens SoMe-ungepanelet deler deres tanker om, hvorfor unge ikke søger hjælp, når de udsættes for digitale sexkrænkelser.

Hvordan inkluderer vi de unges perspektiv i SoMe debatten?

Unges brug af sociale medier skaber ofte hårrejsende overskrifter i mediebilledet. Men kan det virkeligt passe at de unge konstant udsætter hinanden for mobning og digitale krænkelser? Panelet debatterer: Hvad skal vi reelt bekymre os om? Hvordan debatterer vi udfordringerne med de unge selv? Hvordan støtter vi bedst muligt forældre og fagpersoner omkring de unge?

- Anne Mette Thorhauge, formand for Medierådet, er ordstyrer.

Fredag den 15. juni kl. 14:30 - 15:30
Sted: Danchells Anlæg / A31 - KFUM's Sociale Arbejde
Arrangør: Center for Digital Pædagogik

Læs mere om debatterne i Folkemødets program

Loot boxes: Computerspil eller gambling for børn?

Loot boxes (lykkekasser) er blevet en integreret del af mange computerspil. De er ikke karakteriseret som gambling i dag, men burde de det? Det er en kæmpe industri, der estimeres at omsætte for $50 milliarder i 2022. Men hvad gør det ved de unge gamere, der lige nu er ubeskyttet, fordi loot boxes ikke kendetegnes som gambling?

- Anne Mette Thorhauge, formand for Medierådet, sidder i panelet.

Fredag den 15. juni kl. 17:30 - 18:30
Sted: Danchells Anlæg / A31 - KFUM's Sociale Arbejde
Arrangør: Center for Ludomani

 

Sexkrænkelser på nettet – hvem har ansvaret?

Mindst én elev i hver udskolingsklasse har fået et intimt billede delt i løbet af det sidste år. Dem, der deler indhold ulovligt, kan blive anklaget og straffet for blufærdighedskrænkelse eller krænkelse af privatlivets fred, men kan man overhovedet lovgive sig ud af problemet? Bliv klogere på problemstillingen i selskab med forskere, politikere og fagpersoner.

- Anne Mette Thorhauge, formand for Medierådet, er ordstyrer.

Lørdag den 16. juni kl. 9:30 - 10:30
Sted: Yder-/indermolen /G26 - Københavns Universitet
Arrangør: Københavns Universitet
 

Foto: Sam Churchill. Glickr / Creative Commons

Er eSport fremtidens sport?

Er computerspil blot tidsfordriv eller en sund fritidsinteresse, der giver gode kompetencer i livet? Vær med, når forskere, forældre og gamere diskuterer, hvordan man sikrer, at eSport bliver meningsfuldt socialt samvær og forberedelse til fremtiden på lige fod med den øvrige sportsverden.

- Anne Mette Thorhauge, formand for Medierådet, sidder i panelet.

Lørdag den 16. juni kl. 13:30 til 14:30
Sted: Yder-/indermolen / G6 - Geelmuyden Kiese
Arrangør: YouSee eSportligaen

 

Digitale sexkrænkelser – hvorfor beder unge ikke om hjælp?

En undersøgelse fra Red Barnet viser, at majoriteten af unge ikke søger hjælp hos sociale medier, forældre, lærere og politi, når de oplever digitale sexkrænkelser. SoMe-ungepanelet, der består af unge mellem 13-18 år, fortæller hvorfor de tror der er sådan, og deres refleksioner følges op af en debat med relevante aktører fra bl.a. Politiet og Facebook.


Lørdag den 16. juni kl. 16:30-17:30
Sted: Yder-/indermolen / G16 - Den Digitale Scene
Arrangør: Red Barnet


Kontakt:
Diana Bjørn Milenkovic, projektleder, dianam@dfi.dk