Mød Medierådet på Folkemødet

På årets Folkemøde kan du møde Medierådets nye formand Stine Liv Johansen i fem debatter. Hun skal bl.a. debattere, hvorfor særligt unge afstår fra at deltage i online debatten, hvordan vi sikrer cybersikkerhed i børnehøjde og om leg kan forberede kommende generationer til det digitale samfund?

"Hold kæft kælling!" – Tonen i debatten online

Den hårde tone i debatten på de sociale medier skræmmer danskerne. Hele 59% af danskerne afstår fra at deltage i debatter på Facebook af frygt for den hårde tone, og det gør sig særligt gældende for kvinder og unge: Kommentarfelterne domineres af de 50+-årige (64%), hvorimod de 18-29-årige blot udgør 8%. Et stærkt panel skal bl.a. hjælpe med at svare på, hvordan vi gør noget ved den hadefulde tone online.

Deltagere: Gry Inger Reiter/Dagbladet Information, Kasper Sand Kjær/DUF og Stine Liv Johansen/Medierådet.

Torsdag den 13. juni kl. 13:00 - 14:00
Sted: Cirkuspladsen / C26 - DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Arrangør: Dansk Ungdoms Fællesråd

Hvad bruger børn egentlig skærme til?

Børn og unge bruger timevis på computeren og telefonen hver eneste dag, men hvad laver de egentlig? Kom på en digital rundtur, hvor du selv får lov til at prøve de mest populære apps lige nu præsenteret af 6. klasse på Åvangsskolen i Rønne, formanden i Medierådet Stine Liv Johansen og Politikens techjournalist Jonas Pröschold. Vi taler bl.a. om fordele og ulemper ved at store dele af børn og unge samvær er flyttet fra fysiske møder til det digitale.

Læs mere om debatterne i Folkemødets program

Deltagere: 6. klasse fra Åvangsskolen, Jonas Pröschold/Politiken og Stine Liv Johansen/Medierådet.

Fredag den 14. juni kl. 10:30 - 11:30
Sted: Nørregade / N10 - Politiken
Arrangør: Politiken og Telenor

Cybersikkerhed i børnehøjde – hvorfor og hvordan?

Børn er storforbrugere af digitale teknologier: de gamer, ser videoer på YouTube og bruger meget af deres fritid på digitale medier. Blandt de 10-årige bruger en ud af tre det meste af sin fritid på digitale medier. Men hvilke cybersikkerhedstrusler kan der være i børns digitale adfærd? Hvad er forældrenes ansvar? Og hvordan klæder vi forældrene på til at tage dialogen med deres børn?

Deltagere: Thomas Damkjær Petersen/Ingeniørforeningen, IDA, Sanne Lind/Børns Vilkår, Kirsten Gunvor Løth/Landsforeningen for Socialpædagoger, Stine Liv Johansen/Medierådet m.fl.

Fredag den 14. juni kl. 14:00 - 15:00
Sted: Nordlandspladsen / B9 - iLoveGlobalGoals
Arrangør: BUPL, Coding Pirates, Børns Vilkår, Ingeniørforeningen IDA og Landsforeningen for Socialpædagoger

Bibliotekaren – en del af forsvaret mod fake news og trolde!

Vi opruster massivt på it-sikkerheden, men vi kan aldrig blive sikre nok, siger eksperterne. Så er det ikke også tid til at væbne befolkningen med kildekritisk viden, informationskompetencer og viden om, hvor lødig information altid kan fremfindes? Hvordan undgår vi fx, at krænkende videoer af mindreårige bliver delt? Og hvad skal vi gøre for at beskytte børn og unge på internettet?

Deltagere: Tine Segel, Formand/Bibliotekarforbundet, Anette Høyrup/Forbrugerrådet Tænk, Keld Norman/Dubex, Stine Liv Johansen/Medierådet m.fl.

Fredag den 14. juni kl. 17:30 - 18:45
Sted: Yder-/indermolen / G2 - PFA - mere til dig
Arrangør: Bibliotekarforbundet

Samfund: Hvad skal legen gøre godt for?

Kan vi lege os ind i fremtiden – kan leg forberede kommende generationer til det digitale samfund? Leg og dannelse er blevet centrale begreber i loven om dagtilbud og bekendtgørelsen for læreplanstemaer. Også i erhvervslivet vinder den legende tilgang frem. Legen er vigtig, fordi den er kilde til kreativitet og innovation, som bliver afgørende på fremtidens arbejdsmarked. Men er leg altid godt godt, og hvad med de grimme lege? - Hvis legen er vigtig, hvordan fremmer man så leg, og kan man måle børns leg?

Deltagere: Louise Overgaard/Coding Pirates, Rasmus Kolbe (aka Lakserytteren)/influencer & Hippo Management, Lars Geer Hammershøj/Aarhus UniversitetStine Liv Johansen/Medierådet m.fl.

Lørdag den 15. juni kl. 12:00 - 12:45
Sted: Allinge Havn / H6 - Aarhus Universitet - Aurora
Arrangør: Aarhus Universitet