Momo og andre virale udfordringer er kun skabt til at skræmme

SOCIALE MEDIER. De seneste måneder har mange internationale medier skrevet om, at børn og unge modtager beskeder fra en profil kaldet Momo, der vil have dem til at udføre nogle farlige udfordringer. Der er tale om et fupnummer.

Dialogen mellem forældre og børn om det, der foregår online, er yderst vigtig – både når det drejer sig om det sjove og især når der er noget, der skræmmer børnene. Igennem de seneste måneder har internationale medier bragt historier om Momo, der udforder børn og unge til at udføre farlige handlinger. Men hvem eller hvad er Momo, og hvordan griber man det an, hvis ens barn modtager kædebreve eller henvendelser på fx WhatsApp og Facebook fra Momo eller lignende profiler?


Vores samarbejdspartner i Sikker Internet Center DK, Center for Digital Pædagogik beskriver i denne artikel Momo som et fænomen i lighed med tidligere virale udfordringer. Her er også vejledning til, hvordan man taler med sit barn om det, og hvordan man kan hjælpe med at anmelde profilerne til de sociale medier.