Nyt om gaming til forældre og pædagoger

GAMING. I dag er det Sikker Internet Dag, og flere tusinde er interesseret i et forældrewebinar om gaming i aften. Medierådets markering består også af spritnye materialer til forældre og pædagoger.

Danske børn elsker at game! Hvad enten det er små gratis spil på mobilen eller store spil på konsollen eller computeren. Derfor lancerer Medierådet i samarbejde med Red Barnet og Center for Digital Pædagogik i dag en vifte af aktiviteter, som kan bruges af forældre og fagprofessionelle, der arbejder med børn og unge og gaming.

At spille digitale spil er først og fremmest underholdende, men det er også leg, læring og sociale fællesskaber ligesom mange andre hobbyer. For at kunne tage den gode samtale med barnet om spil og spilletid, er det vigtigt at de voksne forstår, hvad det vil sige ”at game” og ved noget om de specifikke spil.  Alt det sætter vi fokus på med en række nye udgivelser i dag, som vi håber at forældre, pædagoger og andre får gavn af.

Stine Liv Johansen, formand for Medierådet for Børn og Unge.

Guide til forældre og vejledninger til fagpersonale

En ny forældreguide ’BØRN GAMER!’ fra Medierådet kan give forældre en større indsigt i, hvad det vil sige at spille digitale spil og styrke forståelsen af deres barns interesse for gaming. Guiden giver også gode råd til, hvordan du taler med dit barn om bl.a. spilletid, typer af spil og pengeforbrug i spil.

På webinaret ’Gaming i familien’ kan du bl.a. møde 12-årige Daniel og hans far Peter, der er gamer. Der er også besøg af to gaming-eksperter, der besvarer spørgsmål fra seerne. Webinaret afholdes i aften kl. 20:00, og alle er velkomne.

Til fritidsklubber og foreninger med børn i alderen 10-13 år er der udarbejdet værktøjer, der kan understøtte deres arbejde med gaming. Det drejer sig om spilvejledninger, der både understreger gode elementer, og det man skal være kritisk opmærksom på, ved populære spil som ’Minecraft’ og ’CS:GO’. Der er også idéer til, hvordan man kan versionere digitale spil til fysiske lege. Hvad med en runde ’Fortnite’ i multihallen eller ’Among Us’ i fritidsklubben?

Konkurrence om unikke T-shirts

Du kan være den heldige vinder af vores Sikker Internet Dag T-shirt, som kommer i et begrænset oplag. T-shirten findes i str. 10-11 år og 12-13 år.

Til private: Medierådet udlodder 10 T-shirts i en konkurrence på Facebook i dag, tirsdag den 9. februar kl. 16.00. Følg os på Facebook.

Til klubber og foreninger: Skriv en mail senest mandag den 22. februar til medieraadsinfo@dfi.dk om, hvorfor I synes, at det er fedt at tilbyde gaming i jeres klub. Blandt alle svarene trækkes der lod om 12 sæt af 10 T-shirts. Husk at skrive klubbens navn og adresse samt hvilke størrelse T-shirts, I ønsker.

Ny undersøgelse: Børns spillevaner 2020

I dag på Sikker Internet Dag udkommer en ny undersøgelse, som blandt andet viser, at 92 pct. af børn i alderen 1-15 år har prøvet at spille digitale spil, og halvdelen spiller cirka dagligt. Bag undersøgelsen står Medierådet for Børn og Unge, Det Danske Filminstitut og DR.

LÆS MERE HER

Samarbejdspartnere

Sikker Internet Dag 2021 arrangeres af Medierådet for Børn og Unge, Red Barnet og Center for Digital Pædagogik. Webinaret er et samarbejde med HYDR esport.

Tak for sparring og inputs fra Ungdomsringen, MOtivaTION og klubpædagoger.

Om Sikker Internet Dag

Sikker Internet Dag er dedikeret til at stille skarpt på internettet som et sikkert, kreativt og oplysende sted at være for børn og unge. Dagen markeres i dag i mere end 170 lande og er blevet fejret siden 2004.