Stillingen er nyoprettet som led i Medierådets nye opgaver om etiske retningslinjer og mærkning af digitalt indhold og digitale tjenester, jf. regeringens udspil om sociale mediers ansvar (2021). Stillingen knytter også an til Medieaftalen 2022-2025, hvor yderligere spændende opgaver kom til omkring børnekvalitetsmærkning og projektpulje til styrket digital dannelse.
Vi søger en projektleder, som får en nøgleopgave i at understøtte vidensfundamentet hos Medierådet. Det betyder udførelse af undersøgelser og analyser samt at skabe overblik over forskning og ny viden om børn og unges brug af digitale medier, herunder digital tryghed, trivsel, kompetencer og rettigheder. Det er derfor en fordel, hvis du har viden om digitale platformes forretningsmodeller og erfaring med vidensindsamling om børn og unges digitale brug og konsekvenserne heraf. Du får mulighed for at koordinere processer, lede projekter og samarbejder, som bidrager til øget oplysning på feltet.
Stillingen kræver også stærke formidlingskompetencer. Du skal tage aktiv del i Medierådets samlede kommunikation og vidensformidling. Dine kompetencer vil præge dine opgaver, som er rettet mod at styrke formidling af viden, vejledning og holdninger samt præge samfundsdebatten om børn, unge og det digitale medielandskab. Det er derfor en stor fordel, hvis du har erfaring med redaktionelt arbejde på web og til trykte medier. Det vil også være en fordel, hvis du har erfaring med udvikling af hjemmesider og andre digitale formidlingsformater.
Medierådet tilbyder en ansættelse frem til og med 2025, hvor du får mulighed for at sætte stort præg på, at børn og unges digitale brugssituationer bliver mere trygge, og at der udvikles et mere tydeligt ansvar hos samfundet omkring dem – herunder hos lovgiver, skoler, forældre og udbydere af digitale tjenester m.fl.
Du vil blive ansat i Medierådets sekretariat på pt. 8 personer, som arbejder tæt sammen. Vi lægger vægt på faglighed, humor og på at understøtte hinanden. Vi er en del ude af huset med projekterne og har et stort netværk i Danmark med fagprofessionelle, børneorganisationer, forskningen, statslige styrelser mv.
Vi ser gerne, at du kan tjekke flere af nedenstående punkter af:
- Videregående uddannelse inden for humaniora, kommunikation og/eller samfundsvidenskab
- Solid erfaring med at udføre undersøgelser og analyser – gerne på børne- og ungeområdet
- Erfaring med CMS, webdesign og nyhedsformidling
- Gode resultater med kommunikation, analyse og projektledelse
- Gode formidlingsevner
- Udviklingsorienteret, kvalitetsbevidst og kan lide at samarbejde med mange interessenter på et dynamisk felt i konstant udvikling
- God kollega, som vil trives i et lille sekretariat med en meget stor og dynamisk berøringsflade
Læs mere om Medierådet for Børn og Unge her. For yderligere oplysning om stillingen kontakt Casper Hollerup på 2464 5253 eller Claus Hjorth 2261 5381.
Løn- og ansættelsesforhold
Stillingen ønskes besat per 1. december 2022 eller snarest muligt. Arbejdstiden er 37 timer om ugen.
Ansættelsen er tidsbegrænset til udgangen af 2025. Ansættelse og løn på fuldmægtig-niveau efter overenskomst mellem staten og Akademikerne, eller evt. anden relevant faglig organisation.
Din formelle ansættelse vil være hos Det Danske Filminstitut.
Ansøgning
Motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser skal være indsendt via vores elektroniske ansøgningssystem senest den 25. september 2022. Klik på ”Søg stillingen” nedenfor. Vi forventer at afholde samtaler i uge 40.
Alle kvalificerede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge.
Medierådet for Børn og Unge oplyser og rådgiver om børn og unges digitale dannelse, herunder om digital tryghed, trivsel, kompetencer og rettigheder. Medierådet vejleder forældre m.fl. om egnetheden af film for børn og unge ved at aldersmærke biograffilm og film på dvd. Medierådet har desuden til opgave at rådgive og bistå kulturministeren i spørgsmål på rådets område.