Spil-uge på en vifte af biblioteker

ARRANGEMENTER. I uge 46 afholder en del af landets biblioteker events om digitale og analoge spil. Hold øje med om dit lokale bibliotek er en del af Nordic Game Week.

Fra 9/11 – 15/11 afholdes årets Nordic Game Week – ugen hvor en del biblioteker over hele landet inviterer til spil i alle afskygninger. Nordic Game Week  fejrer og dyrker den gode spilkultur i Danmark! Medierådet for Børn og Unge og Center for Digital Pædagogik er nationale tovholder på spil-ugen og ser frem til en uge i med spil og leg til den store guldmedalje.

Hold øje med dit lokale bibliotek

En række biblioteker har allerede meldt ud, at de har planlagt events. Her er nogle eksempler:

Nogen har måske spottet årets helt store spilhit, det super sjove rumskibsdrama ’Among Us’! På Asnæs Bibliotek får man mulighed for at spille ’Among Us’ med bibliotekarerne, hvor man sammen skal finde frem til forræderne blandt de uskyldige besætningsmedlemmer på et lille rumskib. Derudover holder biblioteket byggekonkurrence i Minecraft.

Køge Bibliotekerne kan man lære at lave sit helt eget digitale spil til Ipad! Biblioteket hjælper nemlig med at bruge ’BLOXELS’ til at skabe et lille spil med figurer og baner. Desuden kan børn, unge og voksne lære at bruge 3D-modelleringsprogrammer i en workshop, hvor man vil få mulighed for at designe og 3D-printe sit helt egen brætspilsfigur.

Aabenraa Bibliotek satser de på de analoge spil og får besøg af Thomas Vigil, som er foredragsholder og underviser i spiludvikling. Han vil fortælle om spiludvikling og køre en workshop, hvor man får mulighed for at re-designe gamle brætspil.

I Herning og Sønderborg satser de på turneringer og andre sjove events.

Hold øje med de lokale bibliotek – måske har de et spændende arrangement.

En anderledes spil-uge

Grundet Covid-19 kan det ikke undgås, at årets Nordic Game Week bliver af en lidt anden størrelse. Der skal tages ekstra forholdsregler og antallet af tilmeldte biblioteker er lavere end de forrige år.

Medierådet for Børn og Unge ønsker at støtte op om de biblioteker, der er interesseret i og har mulighed for at afholde events, naturligvis med overholdelse af de gældende retningslinjer.

Det betyder selvfølgelig også, at man skal holde øje med eventuelle aflysninger, hvis restriktionerne ændres yderligere.

Info til biblioteker og bibliotekarer

Arbejder du på et bibliotek og har du spørgsmål eller idéer til Nordic Game Week? Så kan du kontakte Anna Holm Pingel fra Medierådet, annahp@dfi.dk // 3374 3468.

Følg med på Nordic Game Weeks Facebookside! Vi uddeler præmier til brug på biblioteker og opdaterer med små nyheder. Og vi holder selvfølgelig også Nordic Game Week næste år!