TjekDet.dk samler viden om fake news

DIGITAL DANNELSE. Vil du dykke ned i forskning eller sætte fokus på såkaldte fake news i undervisningen, så er viden og materialer nu samlet ét sted.

Faktatjekmediet TjekDet.dk lancerede for nylig et tiltag mod falske informationer på nettet: en vidensbank med undervisningsmaterialer og en vidensbank med forskning.

Fake news er et begreb, som ofte bruges, men det er egentlig mere retvisende at tale om des- og misinformation. Du kan blive klogere på begreberne her.

Vil dæmme op for des- og misinformation

TjekDet har længe arbejdet med at faktatjekke påstande og informationer i den offentlige debat. Nu udvides med en portal, som består af to ting: 

  1. En brugervenlig videnbank målrettet undervisere og uddannelsesinstitutioner, der viser vejen til masser af materiale om misinformation, desinformation og hadtale på nettet 
  2. En videnbank, der giver et overblik over analyser, statistikker og den forskning, der i de seneste år er publiceret af danske organisationer og universiteter inden for de samme emner.

Om TjekDet

TjekDet er en uafhængig non-profit forening, som arbejder med at faktatjekke påstande og informationer i den offentlige debat såvel som på sociale medier. Faktatjek-sitet er internationalt certificeret og medlem af IFCN - den internationale faktatjekker-organisation. Mediet er et gratis og annoncefrit univers. Medierådet for Børn og Unge er repræsenteret i bestyrelsen.