Unge digitale medborgere

Unge-online-rådgivningen Cyberhus har haft 1,3 mio. besøg og over 400 skoleklasser har anvendt materialet Social Star i det forgangne år. Ny rapport givet overblik over Sikker Internet Center Danmarks mange aktiviteter og indsatser i 2018.

Der er sat strøm til barndommen. Hos de yngste starter det med hjælp fra forældrene til leg og underholdning på den digitale skærm. Sidenhen bruger børnene på egen hånd de små skærme til bl.a. at finde sociale fællesskaber og informationer. Men online kædebreve som Momo, der har som mål at sprede skræk og rædsel blandt børnene, eller Umbrella-sagen, hvor unge fik delt intime billeder igen og igen vidner om behovet for, at de voksne træder til med dialog og vejledning.

Sikker Internet Center Danmark arbejder for, at børn og unge ikke kommer på digitale vildveje. Målet er at hjælpe, danne og støtte børn og unge og deres voksne, så børne- og ungdomslivet på de digitale platforme leves sikkert og trygt. Hvor de tager bevidste og velovervejede valg på et oplyst grundlag, og hvor de som digitale medborgere tør udfolde og udtrykke sig.

Læs rapporten her
 

 

 

Rapporten ’Unge digitale medborgere’ giver et overblik over de mange indsatser Sikker Internet Center Danmark har søsat i 2018. Centeret består af Red Barnet, Center for Digital Pædagogik og Medierådet.

Download rapport