Vær med til at fejre Sikker Internet Dag

SIKKER INTERNET DAG. Tirsdag den 11. februar er det Sikker Internet Dag 2020, og det bliver fejret i omkring 150 lande verden over. Hvis du arbejder på en skole eller et bibliotek, kan det være, I skal være med til at markere dagen?

Vil dit bibliotek eller din skole være med til at fejre Sikker Internet Dag 2020?

Børn og unge er ofte de første, der nysgerrigt kaster sig ud i at bruge nye apps og programmer til at eksperimentere med deres identitetsudtryk. Billeder og videoer deles i ét væk – mellem hinanden og på sociale medier - og er i høj grad med til at opretholde unges digitale fællesskaber. Men når den fælles forståelse ophører, og billeder og videoer manipuleres og deles uden samtykke, bliver konsekvenserne ofte uoverskuelige for offeret.

Medierådet sætter fokus på billedredigering og billeddeling

I Medierådet har vi i år sammen med Red Barnet og Center for Digital Pædagogik derfor sat fokus på billedredigering og billeddeling med konferencen ”Fra nuttede dådyrøjne til fake nudes” (venteliste). Konferencen afholdes den 27. januar. På Sikker Internet Dag den 11. februar udkommer et webunivers på Medierådets hjemmeside med opsamling af indsigter og pointer fra konferencen og om emnet.

Hvordan kan I markere dagen?

Det står skoler og biblioteker frit for at vælge et relevant tema til markering af dagen, og om I vil tage flere dage i brug end den 11. februar. Hvis I søger inspiration, peger Medierådet på følgende læringsmaterialer:

DELT: Hvis I på skoler og biblioteker også vil sætte fokus på de konsekvenser, der kan være ved deling af intime billeder uden samtykke, kan I finde inspiration i materialet DELT.

SOCIAL STAR: En andet emne, der fylder meget, er børns brug af YouTube og andre sociale medier. Hvis I vil sætte fokus på fx ”Det skræddersyede internet” eller ”Skjult reklame”, ligger der en hel række aktiviteter klar til brug på www.socialstar.dk (brug UNI-login, så har du adgang til hele forløbet).

DIGITAL GENIAL: I en undersøgelse blandt forældre har 89 % svaret, at de har en vigtig rolle i forbindelse med at give råd og vejledning om børnenes digitale vaner og forbrug. For at understøtte den dialog, har Medierådet udgivet ”Digital genial”, som er udformet som en online-værktøjskasse med aktiviteter på www.digitalgenial.dk målrettet forældremødet på skolen. 

Om Sikker Internet Dag

Sikker Internet Dag er dedikeret til at stille skarpt på internettet som et sikkert, kreativt og oplysende sted at være for børn og unge. Dagen markeres i dag i omkring 150 lande og er blevet fejret siden 2004.