Vind et klassesæt af bogen 'DELT'

KONKURRENCE. Hvis du er lærer, har du nu mulighed for at vinde et af fem klassesæt af bogen ’DELT – en bog til unge om digitale sexkrænkelser’, så du sammen med dine elever kan arbejde med emnet i undervisningen.

Sådan deltager du i konkurrencen

For at deltage i konkurrencen skal du være lærer i udskolingen, på efterskole, ungdomsskole eller ungdomsuddannelse, og du skal svare på spørgsmålet:

Hvorfor er det vigtigt at sætte gang i debatten om digitale krænkelser med dine elever?

Svaret kan du give ved at sende en mail til medieraadsinfo@dfi.dk eller svare i kommentarfeltet på opslaget på Medierådet for Børn og Unges Facebookside. Svarfristen er 2. november 2020. Vinderne udtrækkes af Medierådet og får direkte besked.

Konkurrencen administreres af Medierådet for Børn og Unge og er på ingen måde støttet, sponsoreret, administreret eller på anden vis forbundet med Facebook. Konkurrencen er ikke betinget af køb eller modtagelse af nyhedsbreve.

Om bogen

’DELT – en bog til unge om digitale sexkrænkelser’ er skrevet af journalist og forfatter, Milla Mølgaard, som har arbejdet med emnet igennem flere år. Målgruppen for bogen er unge i alderen 14-17 år, og den er skrevet i et læsevenligt sprog i øjenhøjde med de unge læsere. Bogen præsenterer cases fortalt af unge, der er blevet krænket og unge, der har krænket. Desuden giver en række fagpersoner deres perspektiv på digitale krænkelser blandt unge og konsekvenserne for individet og for fællesskabet. I bogen kan man også læse om, hvad loven siger om digitale sexkrænkelser og få oplysninger om, hvad man kan gøre, hvis man oplever det. Hvert kapitel afsluttes med refleksionsspørgsmål, som kan lægge op til dialog i klassen.

Bogen er en del af projektet ’DELT’, som også rummer et gratis undervisningsmateriale til udskolingen og dagskurser for lærere, SSP-konsulenter mv. Hvis du er nysgerrig efter at læse tre udvalgte cases fra bogen, så kan du downloade dem som pdf på projektets hjemmeside.

Projektet er et samarbejde mellem Medierådet for Børn og Unge, Center for Digital Pædagogik, Red Barnet og forlaget Straarup & Co. Projektet er støttet af TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd samt Connecting Europe Faciliteten under EU.