Oplæg Nu! - 2000 skolebørn på en uge

I uge 41 blev over 2000 skolebørn klogere på de digitale mediers udfordringer og muligheder, da en række organisationer stod sammen om at udbyde gratis oplæg til børn og unge.  

I anledning af den årlige netsikker nu! kampagne udbød en række organisationer gratis oplæg i hele uge 41 om børn og unges brug af de nye medier. Efterspørgslen på oplæg var stor og samtlige oplægholdere havde en travl uge. Sammenlagt kom organisationerne ud til lidt over 2000 elever i Danmark.  

Formanden for Medierådet for Børn og Unge og professor ved DPU, Århus Universitet, Birgitte Holm Sørensen udtaler:

Den store tilslutning til initiativet og den hastighed, hvormed oplæggene blev booket er både positiv og tankevækkende. Positiv fordi lærere og forældre rækker ud efter hjælp og gerne vil støtte deres børn i en konstruktiv og ansvarlig brug af de nye medier, og tankevækkende fordi der tydeligvis er et uopfyldt behov, som vi må tage seriøst.

’Oplæg nu’ tæller Medierådet for Børn og Unge, Børns Vilkår, Cyberhus, Forbrugerrådet, Teknologirådet, og Digital Dannelse, der i uge 41 rejste rundt på skoler i Danmark med en række forskellige oplæg om børn og unges digitale liv. Læs mere om initiativet på www.oplaegnu.dk.